Campanie de sterilizare gratuita pentru caini si pisici, la Vatra Dornei

În perioada 29-30 august, la Vatra Dornei, va avea loc o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân, în clădirea din incinta Stadionului Municipal.

sterilizare vatra dornei

Este cea de-a patra acțiune de acest gen organizată în acest an la Vatra Dornei, iar anul trecut, au  mai avut loc trei astfel de activități.

Campania este susținută în totalitate de Organizația americană “Romania Animal Rescue” în colaborare cu Primăria Municipiului Vatra Dornei și Asociația Be Human din Vatra Dornei.

De la începutul acestor campanii și până în luna iulie, au fost sterilizate gratuit un număr de 550 câini cu și fără stăpân și 110 pisici, a declarat dr. Roxana Pasat.

„Sterilizarea este singura metodă prin care nu se vor mai aduce pe lume pui nedoriți și ulterior abandonați, contribuindu-se în acest fel la reducerea numărului câinilor fără stăpân. Invităm cât mai mulți cetățeni să profite de aceste campanii gratuite, în special pe cei cu posibilități financiare modeste să se programeze din timp la numarul de telefon 0744602699”, a menționat Roxana Pasat.

Conform Legii 258/2013, până la sfârșitul anului 2014, fiecare proprietar are obligația de a-și steriliza pe cheltuiala lui câinii fără pedegree și fără drept de montă (câini de rasă comună și câini de rasă neînscriși în Asociația Chinologică). Nerespectarea prevederilor legii poate fi sancționată contravențional cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei. Sancțiunile prevăzute de lege pentru abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, în speță abandonarea câinilor pe domeniul public cât și neacordarea de asistență medicală și îngrijiri corespunzătoare a unui animal sunt închisoare de la 6 luni la 3 ani și amendă penală cuprinsă între 1.000 și 10.000 lei.

loading...