Un fals politist a incercat sa insele un adolescent din Suceava prin metoda „accidentul”


Intră acum și în grupul de

Un adolescent sucevean a fost la un pas să dea toate bijuteriile din casă unui fals poliţist care l-a sunat şi i-a spus că mama sa a comis un accident, rănind o fată pe o trecere de pietoni şi că are nevoie de toţi banii şi bijuteriile din casă pentru a o ajuta în acest caz.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, luni după amiaza, un adolescent în vârstă de 16 ani din Suceava a reclamat poliţiei că s-a încercat înşelarea lui pe motiv că mama sa ar fi fost implicată într-un accident.

Adolescentul a arătat că a fost sunat pe telefonul fix de un bărbat care s-a recomandat a fi poliţist şi  fără a da vreun nume i-a spus că  mama sa a lovit cu maşina pe o trecere de pietoni o fetiţă, spunându-i cu această ocazie date exacte despre maşina pe care mama sa o deţine, pentru a-i câştiga încrederea.

telefon fix

Bărbatul i-a spus că, pentru a o ajuta pe mama sa trebuie să adune toate bijuteriile, banii, tot ce este de valoare în casă şi să se deplaseze în parcarea unui hypermarket, solicitându-i totodată să nu închidă receptorul pentru a nu pierde legătura telefonică.

După ce băiatul a ieşit din bloc având asupra sa mai multe bijuterii din aur s-a gândit că niciodată un poliţist nu ar acţiona în acest fel şi a vrut să reintre în bloc, moment în care a fost sunat cu număr necunoscut pe telefonul mobil de acelaşi bărbat, care l-a întrebat de ce se întoarce şi nu merge să ia un taxi.

Copilul i-a spus că poliţia nu ar cere aşa ceva de la o persoană, iar acel bărbat a început să devină agresiv în limbaj, fapt pentru care băiatul a intrat în casă şi a sunat la 112.

În acest caz poliţiştii au deschis un dosar penal pentru tentativă de înşelăciune.


Intră acum și în grupul de