Lucian Harsovschi va fi, de luni, noul viceprimar al Sucevei


Intră acum și în grupul de

harsovschi 2

Consiliul Local Suceava va dezbate, luni, în şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre prin care se propune schimbarea din funcţie a  viceprimarului PSD Gavril Varvara.

Proiectul a fost iniţiat de cei 15 consilieri PNL şi PDL din Consiliul Local Suceava.

Motivul înlocuirii este că s-a constituit o nouă majoritate în CL Suceava formată din consilierii PNL şi PDL, iar potrivit Legii administraţiei locale, „schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul majorităţii consilierilor în funcţie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie”.

Proiectul iniţiat de consilierii PNL şi PDL a primit avizul de legalitate din partea secretarului municipiului, Ioan Ciutac.

Potrivit unor surse din ACL Suceava, consilierii PNL şi PDL vor susţine alegerea în funcţia de viceprimar a consilierului local Lucian Harşovschi, fost viceprimar PDL al municipiului în mandatul 2008-2012.

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur a anunţat vineri, după constituirea organelor de conducere a ACL Suceava, că în judeţul Suceava noul partid de centru dreapta format prin fuziunea PNL-PDL are două treimi din primari şi deţine două treimi şi în Consiliul Judeţean.

El a spus că liderii de grupuri politice din CJ Suceava şi consiliile locale au fost desemnaţi să înceapă constituirea de noi majorităţi politice în consilii acolo unde configuraţia politică o permite.

„Am responsabilizat oamenii ca noul partid să-şi pună amprenta pe administrarea cât mai multor localităţi”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de