Cinci persoane au fost retinute in urma perchezitiilor la suspecti de furt si talharii. Politistii au confiscat arme, tigari si alcool


Intră acum și în grupul de

În urma percheziţiilor de amploare efectuate joi în localităţi sucevene pentru depistarea unor suspecţi de tâlhării, 50 de furturi şi contrabandă, au fost reţinute 5 persoane, au fost confiscate două arme şi 24 piese de muniţie, 16 litri de alcool de contrabandă, 92.260 de ţigarete de contrabandă, au fost recuperate bunuri furate, motociclete, scule, bunuri electronice şi au fost ridicate mai multe arme albe, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

perchezitii

Sursa citată precizează că după ce miercuri a fost reţinut un tânăr de 26 de ani din comuna Volovăţ, împotriva căruia autorităţile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare pentru jaf organizat, furt de bani prin introducerea de gazoase inflamabile într-un bancomat, făcându-l să explodeze şi trafic de vehicule furate, în cursul nopţii de miercuri spre joi şi joi dimineaţa acţiunile au continuat, peste o sută de poliţişti sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava desfăşurând controale şi percheziţii.

Astfel, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au prins în flagrant în grădina din curtea locuinţei sale un bărbat de 63 ani, din localitatea Drăguşeni, în timp ce proba o armă letală deţinută ilegal. În baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Fălticeni, poliţiştii au descins în curtea locuinţei bărbatului care deţinea o armă de calibru 5,6 mm., fără serie şi marcă, cu lunetă fixată pe ţeavă, iar în buzunarul de la cămaşă, acesta avea un portmoneu în care se aflau 24 cartuşe cu glonţ de cal.5,6 mm.

Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, care va fi soluţionat procedural.

Tot în cadrul acţiunii organizate joi în două cazuri de furt din societăţi comerciale din comuna  Arbore, au fost identificate în urma descinderii poliţiştilor suspecţii, un tânăr de 21 de ani din comuna mureşeană Gurghiu şi un adolescent de 15 ani din localitate.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 ore în baza ordonanţei de reţinere şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentaţi la Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea,  în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate în dosarele aflate în lucru, poliţiştii din cadrul Poliţiei Şcheia au reţinut pentru 24 ore un băiat de 14 ani, din localitate. El este acuzat că în cursul anului 2014, după împlinirea vârste de 14 ani, a comis două tâlhării, trei furturi, dar şi distrugeri.

Totodată, băiatul este bănuit că împreună cu alţi trei minori a comis aproape 40 de furturi pe raza comunei Şcheia şi a municipiului Suceava.

Serviciul de Medicină Legală Suceava, prin rapoartele de expertiză, întocmite în cauză a stabilit că suspectul a avut discernământul prezent la comiterea faptelor. În acest caz se va dispune punerea în mişcare a acţiunii penale, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Alte cinci percheziţii domiciliare au fost desfăşurate de poliţiştii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava pe raza comunei Vama, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Vatra Dornei, în mai multe dosare privind furturi din locuinţe fiind vizaţi trei tineri de 23, 25 şi 29 de ani din comuna Vama  bănuiţi de furt.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor mai multe bunuri furate între care o motocicletă furată în 8 iunie din locuinţa unui bărbat din oraşul Broşteni, două aparate de sudură (din care unul cu argon), o motopompă, mai multe aparate electrice utilizate în domeniul construcţiilor, o armă cu glonţ, letală, tip pistol – care era deţinută legal, dar şi şase săbii.

 Tot joi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat alte două percheziţii pe raza municipiului Suceava şi a oraşului Frasin fiind vizat un bărbat în vârstă de 61 de ani bănuit de contrabandă cu ţigarete şi alcool, la domiciliul acestuia dar şi la un magazin pe care îl deţine în oraşul Frasin fiind descoperite 92.260 ţigarete de contrabandă şi 16 litri de alcool de contrabandă.

 Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Peste o sută de poliţişti suceveni participat joi dimineaţa la o acţiune de amploare pentru identificarea mai multor persoane bănuite de furturi, tâlhării, deţinere de arme de foc şi contrabandă cu produse accizabile fiind efectuate 12 percheziţii domiciliare şi descinderi poliţieneşti, în locaţii de pe raza municipiului Suceava, oraşului Frasin, comunelor Şcheia, Drăguşeni, Arbore, Vama.


Intră acum și în grupul de