Mocanita Hutulca asteapta turistii pentru a le arata peisajele pitoresti din Moldovita


Intră acum și în grupul de

Peisajele pitorești din Bucovina fură ochii turiștilor și îi aduc la Moldovița, unde se pot plimba cu mocănița Huțulca.

În fiecare zi, trenul de linie îngustă îi poartă pe turiști de la Moldovița și până la Argel și le oferă priveliști minunate.

Turiștii care vin în zonă sunt în special din Austria, Belgia și Germania, iar cei din România sunt din Constanța, Galați, București, Iași sau Cluj Toți rămân impresionați de traseele pitorești pe unde îi poartă mocănița și revin de fiecare dată cu mult drag.

Administratorul mocăniței, omul de afaceri austriac, Georg Hocevar, a repus în funcţiune mocăniţa în 2005, după ce, timp de peste zece ani, a stat încremenită pe linie. Acesta ne-a declarat că turiștii pot beneficia de o plimbare cu trenul de epocă pe parcursul a trei ore, contra sumei de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

În timpul săptămânii, mocănița se pune în funcțiune de la ora 11.00, iar sâmbăta și duminica de la ora 11.00 și de la ora 15.00.

Capacitatea mocăniței Huțulca este de aproximativ 200 de persoane, iar linia urmăreşte pârâul Moldoviţa, într-o zonă pitorească, tipic pentru Bucovina, cu case în stil vechi, cu căpiţe şi clăi de fân pe fiecare câmp. Capătul linei este o poiană la marginea pădurii de brad, a precizat administratorul.

Rezervări și informații se pot obține la numărul de telefon 0786 244 900.

mocanita moldovita program 2014


Intră acum și în grupul de