Victor Ponta a inaugurat modernizarea DN 29 Suceava-Botosani


Intră acum și în grupul de

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD şi candidat la alegerile prezidenţiale, a inaugurat, joi seara,  finalizarea lucrărilor la drumul DN 29 Suceava-Botoşani, pe un tronson de 36 de kilometri.

ponta dn 29

Evenimentul la care a participat primul-ministru a avut loc în localitatea Baisa – km 31+750, unde în toamna anului trecut a fost dat startul lucrărilor de modernizare.

„A fost un proiect special. L-am început anul trecut în octombrie. Am văzut că nu se lucrează, că aşa sunt cârtitorii şi în nouă luni îl avem făcut. E un drum foarte modern. Sunt 7000 de maşini în fiecare zi, deci un trafic foarte serios şi arată, într-adevăr a drum european”, a declarat Victor Ponta.

Zeci de oficiali din judeţele Suceava şi Botoşani au participat, în luna octombrie a anului trecut, alături de premierul Victor Ponta şi ministrul pentru mari proiecte, Dan Şova, la inaugurarea lucrărilor de modernizare a drumul naţional DN 29, Suceava-Botoşani.

Lucrările de modernizare a DN 29, care face legătura între Suceava şi Botoşani, au fost executate de asocierea UMB Spedition şi Tehnostrade, companii ale omului de afaceri Dorin Umbrărescu.

Valoarea totală a investiţiei a fost de peste 68 de milioane de lei  şi a cuprins reabilitarea unui număr de 12 poduri, realizarea a 29 de podeţe noi şi reabilitarea a 4 vechi, realizarea a 135 intersecţii cu drumuri clasificate şi neclasificate, realizarea a 31 de parcări adiacente drumului, 7 staţii de autobuz, o trecere la nivel cu calea ferată şi refacerea covorului asfaltic pe toata lungimea. Lăţimea platformei are 9m şi partea carosabilă măsoară 7m.

Ultima modernizare a DN 29, Suceava-Botoşani, a avut loc în perioada anilor 1964 – 1966, structura rutieră fiind alcătuită din îmbrăcăminţi asfaltice uşoare pe fundaţie de balast sau din mixturi asfaltice.

 


Intră acum și în grupul de