Ponta ”surprins” placut de locuitorii din Hutani cu pancarde, paine si sare


Intră acum și în grupul de

Liderul national al social-democratilor Victor Ponta a avut parte de  o ”surpriză” bine regizată, joi seara, în timp ce venea de la Baisa (Botosani-localitatea unde a inaugurat lucrarile de la refacerea drumului ce leaga Suceava de Botosani).

Câteva zeci de localnici, având în frunte tineri ce purtau un colac si sare, și mai multi care purtau pancarde inscriptionate cu VICTOR PONTA PRESEDINTE 

Victor Ponta a inaugurat joi seara, în localitatea botoşăneană Baisa, finalizarea lucrărilor de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava iar apoi s-a deplasat spre Suceava și prima oprire, aparent neregizată, a fost la Huțani.

ponta dragnea la hutani

Premierul le-a cerut jurnalistilor care doreau sa surprinda momentul sa lase un spatiu intre el si restul multimi pentru a putea purta un dialog cu sătenii care i-au mulţumit premierului pentru modernizarea acestui drum, iar premierul l-a chestionat pe primar asupra necesarului de investitii din comuna.

Primarul s-a ales in cele din urmă cu promisiunea ca va fi primit săptămâna viitoare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, chiar de catre vicepremierul Liiu Dragnea care ii va analiza proiectele comunei.

La final premierul a semnat in cartea de onoare a comunei.

O localnică a spus că această vizită scurtă a premierului României în sat este un eveniment istoric iar un alt localnic i-a cerut premierului sa intervină ca poliția să nu îi mai amendeze pentru că circulă cu căruța pe drumul național.

POnta mesaj in carte de onoare la Hutani

Următoarea oprire a liderului social-democrat a fost în  comuna suceveană Dumbrăveni unde a discutat cu primarul liberal al comunei, Ioan Pavăl, despre finanţarea amenajării unei grădiniţe pentru copiii din această comună.

Comuna Dumbrăveni numără actualmente aproximativ  2.500 de copii şi are dificultati cu asigurarea spaţiilor de învăţământ.

„Îl vom ajuta pe primarul din Dumbrăveni cu tot ce se poate pentru că România are nevoie de copii cât mai mulţi. Altfel, peste 30-40 de ani, vor fi numai bătrâni în ţara asta. Dacă tot vrem să fie cât mai mulţi copii, trebuie să le facem şi condiţii mai bune. Am adus microbuze pentru multe localităţi. Am transferat fonduri europene pentru şcoli, acum pentru grădiniţe. Şi la Botoşani şi la Bacău şi în mai multe zone am terminat maternităţile. Dacă reuşim în 10-15 ani să aplicăm o strategie de creştere a natalităţii o să luăm exemplul bun de aici”, a mai spus Victor  Ponta la plecare.

Pe tot parcursul vizitei sale premierul a fost insotit de sotia sa Daciana si de parlamentari din arcul guvernarii.


Intră acum și în grupul de