Banicioiu crede ca Spitalul din Falticeni va fi dat in folosinta la termenul stabilit


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, joi, şantierul noii clădiri a spitalului municipal Fălticeni pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de construcţie la această investiţie, aceasta fiind a doua vizită a sa în decurs de câteva luni.

“Văd că progresează lucrurile, constructorii se ţin de cuvânt şi încercăm să ne ţinem de termenul de finalizare a lucrării.Voi discuta şi cu preşedintele CJ Suceava şi cred că mai găsim soluţii pe partea financiară, de a nu lăsa lucrurile în repaus, aşa cum au fost lăsate mulţi ani”, a spus ministrul Bănicioiu.

banicioiu nechifor coman

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că noul spaţiu al Spitalului municipal Fălticeni este “unul aşteptat” şi va deservi o populaţie de 100 000 de locuitori din bazinul Fălticenilor.

El a spus că lucrările la noua clădire a spitalului fălticenean au început în 1991, iar timp de mai mulţi ani acestea au fost “îngheţate”, din 2012 fiind alocate fonduri pentru continuarea investiţiei.

“Anul trecut, la final de an, am primit 100 de miliarde de lei vechi, cu această sumă cred că am putea să ne acoperim şi anul acesta. Practic, după calculul financiar, vom vedea cât poate efectiv cheltui şi constructorul, dar important este că se mişcă lucrările şi capătă contur”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a spus că din 2012 şi până în prezent, pe lângă suma “extrem de mare” alocată pentru continuarea lucrărilor la clădirea nouă a spitalului, nu au existat sincope din punct de vedere financiar.

“Tot ceea ce înseamnă partea financiară a fost asigurată integral, iar constructorul a putut să-şi facă şi calculele economice ale lui şi partea de construcţie, fără să aibă nici o problemă din punctul acesta de vedere”, a spus Coman.

El a arătat că dacă va fi montată centrala termică şi va fi realizat punctul Trafo există posibilitatea să se continue lucrările de amenajare interioară şi pe timpul iernii, astfel încât termenul iniţial avansat de finalizare a investiţiei să poată fi devansat.

 

 

 


Intră acum și în grupul de