Tanarul radautean care a fugit de politie pentru ca circula fara permis a fost retinut si introdus in arest


Intră acum și în grupul de

Un tânăr rădăuţean care circula fără permis şi a fost prins de poliţie, dar a reuşit să scape demarând în trombă a fost reţinut sâmbătă şi introdus în arest.

IPJ Suceava a informat că în  5 august  în jurul orei 10.20, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Milişăuţi, în timp ce executa o acţiune pe linia reducerii riscului de victimizare prin producerea de accidente de circulaţie de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state,  pe D.N. 2H, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism care se deplasa din direcţia Suceava către Rădăuţi, fiind folosite semnalele acustice şi luminoase.

MASINA POLITIE - ACCIDENT

Întrucât şoferul autoturismului a rulat încă aproximativ 200 metri cu autospeciala  poliţiei în spatele său, fără a opri pe partea dreaptă a drumului şi nici nu dădea semne că intenţionează să facă acest lucru, s-a procedat la depăşirea acestuia pentru a-l determina să oprească. În acel moment, şoferul autoturismului a oprit pe acostament, autospeciala de poliţie fiind oprită în faţa acestuia.

Poliţiştii deţineau date că şoferul care obişnuieşte să conducă acest autoturism se numeşte A. L. de 23 ani, din municipiul Rădăuţi şi are permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea altor infracţiuni la regimul rutier.

Cu ocazia procedurii de oprire în trafic a autoturismului, poliţiştii l-au identificat fără dubii pe A. L. ca fiind conducătorul autoturismului, persoană care în trecut a mai fost cercetată în diferite dosare penale instrumentate la nivelul  Poliţiei Oraşului Milişăuţi.

În momentul în care poliţiştii au coborât din autospeciala de poliţiei şi s-au apropiat la doi-trei paşi de autoturismul în cauză, A. L. a demarat în trombă pe lângă maşina de poliţie şi s-a îndreptat cu viteză spre municipiul Rădăuţi.

În cursul zilei de sâmbătă,  urmare a cercetărilor efectuate de poliţişti şi administrării materialului probator, Poliţia oraşului Milişăuţi,  l-a identificat şi reţinut pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere  pe A. L., de  33 ani din municipiul Rădăuţi,  pentru ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană…al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule” .

El a fost introdus în Arestul Preventiv al IPJ Suceava.

De la începutul acestei luni 5 persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava în urma încălcării legislaţiei rutiere, chiar dacă nu a fost implicate în accidente rutiere soldate cu victime. Totuşi, cumulul de infracţiuni la regimul rutier pe care le-au săvârşit a evidenţiat o iresponsabilitate totală faţă de siguranţa în trafic şi nesocotire evidentă a legii.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nu respectă legislaţia rutieră că vor da dovadă de fermitate maximă pentru sancţionarea celor care încalcă normele legale în domeniu, punând în pericol siguranţa traficului rutier.


Intră acum și în grupul de