Catalin Nechifor: Editia a VIII-a, cea mai reusita editie a Festivalului Medieval


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ, Catalin Nechifor, a convocat o conferinta de presa la Palatul Administrativ pentru ora 12.

Catalin Nechifor:

„Credem ca Festivul de Arta Medievala a atins un nivel destul de ridicat. A fost cea mai reusita editie. Doar ca bilete platite au fost aproximativ 20.000. Asta in lei inseamna  cam 600 milioane lei vechi. Estimam ca la parada din prima seara au fost peste 14.000 de persoane. E bine asa pentru ca Suceava a luat in plina vara un element de recunoastere prin cetate, prezenta unui numar important de trupe si a publicului participant.

A fost ce vedea la Suceava, timp foarte bun si evenimente culturale. La anul, sunt convins ca va fi o editie si mai buna. Vrem sa demonstram ca cei care sunt in Suceava pot fi mandri si cei care vin in judet au ce sa faca.”

Ursu Emil, directorul Muzeului Bucovinei: 

„Au fost si o serie e neajunsuri legate de faptul ca cetatea e inca in restaurare si a fost o problema cu parcajele. Vom reveni la o zona comerciala mult mai redusa. Exista langa parcarea mare a cetatii un teren care este al primariei si am discutat cu viceprimarul Doroftei si poate putem pune la dispozitie terenul pe perioada evenimentelor. Ceva trebuie facut si cu accesul dinspre Parcul Sipote.

Dorim sa devenim cel mai important festival medieval din tara. Inca suntem in umbra celor de la Sighisoara. Dar nu ca si trupe participante.

Ne propunem ca de la editia viitoare, in Cetate sa readucem cateva spectacole mai ample. Am avut discutii si ne propunem sa oferim posibilitati pentru echitatie pentru public in santul de aparare. Editia din 2014, din punctul nostru de vedere, a fost o editie buna.

A ramas problema toaletelor si speram ca din 2015 sa o putem rezolva. Multumesc Politiei locale rutiere si jandarmilor. Fara ei aveam mari probleme.

Va fi cea de a 4-a editie a Bucovina Rock Castle. Vrem sa atingem un alt nivel. Ne-am decis ca de la editia asta fiecare seara sa aiba un important cap de afis. Avem un buget limitat si in acest an avem Vita de Vie si Nazareth. Toate formatiile sunt importante pentru noi.

E o editie in care ca target speram sa beneficieze de prezenta a 8.000 de vizitatori. Securitatea va fi mult mai serioasa anul acesta pentru ca ne dorim sa nu existe evenimente neplacute. Jandarmii ne vor sprijini consistent la fel si ISU si Politia Locala.

Avem un sponsor principal fara de care aveam mari probleme, e vorba de Conacul Domnesc.

Orele de regula nu se respecta si am renuntat sa le mai batem in cuie.  Concertele vor incepe la ora 18 si, dupa estimarile noastre, vor tine pana la ora 24. O problema este zona de campare. Ne place sau nu, Suceava nu are asa ceva si sunt foarte multe corturi ce se doresc a fi amplasate. Daca vor fi mai mult de 200 de corturi, va fi o mare problema. Zona actuala de campare nu suporta mai mult de 50 de corturi.”

 Catalin Nechifor:

„Asteptam un raspuns de la dl Doroftei cu terenul de campare. Daca nu, vom discuta cu dl Varvara.

King of Europe va fi etapa de Campionat European de Drift in Panta, ce va avea loc pe Rarau in acest weekend. S-au inscris pana acum 7 echipaje din afara tarii  si 11 echipaje din Romania, din care 3 sunt din Suceava. Cei 3 din Suceava sunt in top 10 in tara. Avem suportul Toyota Suceava si Calcarul Pojorata. A fost dificil sa asiguram siguranta competitorilor si a privitorilor. Credem ca nu vor fi evenimente. Accesul pe Rarau va fi restrictionat.”


Intră acum și în grupul de