VIDEO Doi suceveni au fost retinuti in urma perchezitiilor la suspecti de furturi de utilaje de mare tonaj


Intră acum și în grupul de

Doi bărbaţi, unul de  40 de ani din oraşul Cajvana şi altul de 43 de ani din municipiul Fălticeni, au fost reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate luni dimineaţă la suspecti de furturi de utilaje de mare tonaj din Italia.

Poliţiştii au confiscat mai multe vehicule de mare tonaj, un autoturism de lux, calculatoare, telefoane mobile, documente necesare înmatriculării vehiculelor, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, şi mai multe sume de bani.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, peste 70 de poliţişti judiciarişti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au participat luni la o acţiune de amploare organizată de IPJ Suceava pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în furtul şi traficul de vehicule industriale şi de mare tonaj.

Au fost  efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi descinderi poliţieneşti pe raza celor două judeţe. Vizate au fost patru persoane: S.N. de 40 din oraşul Cajvana, jud. Suceava, S.I. de 43 de ani din mun. Fălticeni, D.I. de 45 de ani, din localitatea Salva, judeţul Bistriţa Năsăud şi A.G. de 42 de ani din oraşul Cajvana.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii suceveni la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, existând date şi informaţii cu privire la faptul că  cele 4 persoane s-au asociat într-un grup infracţional  şi au sustras de pe teritoriul statului italian dar şi de pe teritoriul Romaniei, mai multe utilaje agrocole, vehicule industriale dar şi autoturisme pe care ulterior le-au transportat în judeţul Suceava şi le-au comercializat către persoane fizice şi societăţi comerciale în baza unor acte falsificate. Prejudiciul în acest dosar este estimat la aproape 200.000 euro. Faptele au fost săvârşite în perioada 2013-2014.

Cele patru persoane sunt acuzate de furt calificat, înşelăciune în formă continuată şi tăinuire în formă continuată.

 Instrumentarea prezentei cauze a avut  la bază şi alte lucrări penale din ultimii doi ani, în care poliţiştii suceveni, în colaborare cu autorităţile judiciare din Belgia şi alte state au documentat activităţi infracţionale de aceeaşi natură, prejudiciul total ridicându-se la aproape 1 milion de euro.

Sursa citată precizează că în cadrul acţiunilor desfăşurate şi a percheziţiilor derulate au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării vehicule de mare tonaj, un autoturism de lux, calculatoare, telefoane mobile, documente necesare înmatriculării vehiculelor, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, sume de bani (peste 10.000 lei). Au fost ridicate 6 tractoare agricole, o semiremorcă şi un autoturism ce era semnalat ca fiind furat din Elvetia. De asemenea, unul dintre tractoare figura ca fiind furat în anul 2013 din localitatea Botoşana, jud. Suceava, acesta fiind restituit proprietarului.

          Trei bărbaţi au fost conduşi la sediul IPJ Suceava, în urma audierilor poliţiştii dispunând prin ordonanţă reţinerea a două persoane, respectiv S.N. de 40 din oraşul Cajvana, jud. Suceava şi S.I. de 43 de ani din mun. Fălticeni, jud. Suceava pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei competente cu propunere de emitere a mandatelor de arestare preventivă.

Cei doi bărbaţi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava, mai menţionează sursa citată.


Intră acum și în grupul de