Vasile Ilie: „Nu suntem de acord sa dam bani la show-ul aviatic”. Catalin Nechifor: „Show-ul aviatic nu are nici o legatura cu show-ul politic”


Intră acum și în grupul de

LIVE: Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava

 

Vasile Ilie, consilier judetean PDL:

„Am vrut sa ma interesez care e stadiul fizic si al decontarilor de la aeroport adica la un an de la inceperea lucrarilor. Decontarile sunt 8,4 % si lucrarile sunt la 20,6%. Daca se merge in ritmul asta, mai e nevoie de patru ani pentru terminarea fizica si 12 ani ca sa se plateasca.

Credem ca nu e oportun show-ul aviatic, ci mai degraba sa facem o comisie care sa verifice de ce sunt decalaje si intarzieri atat de mari.

Nu suntem de acord sa dam bani la show-ul aviatic, ci mai degraba sa se dea bani la aeroport ca sa termine treaba si poate sa lucreze si noaptea, asa cum a fost la Iasi si au reusit sa il termine.

Catalin Nechifor, presedinte CJ Suceava:

„Cred ca e o abordare gresita si show-ul aviatic nu are nici o legatura cu show-ul politic. Nu cred ca cei 50.000 de lei inseamna ceva. Sponsorii isi pun baze in acest show. E a treia editie care atrage un public numeros. Daca se doreste, putem anula tot. Pe acelasi principiu spus de dl Ilie, am anula si Festivalul Medieval. Nu putem anula aceste evenimente care sunt esentiale in viata judetului.”

Dan Ioan Cusnir, consilier judetean PSD:

„Poate dl Ilie nu a inteles ca show-ul se adreseaza cetatenilor si nu aeroportului. Daca partidul dlui Ilie nu mai doreste show-ul aviatic sa comunice asta.”

 

Catalin  Nechifor:

„In afara de Tarom mai sunt alte 3 companii aeriene care doresc sa zboare de la Suceava. Nu putem deocamdata devoala numele lor. Singura intarziere pe care o avem la aeroport e legata de vreme. Au fost in acest an nu mai putin de 30 de coduri galbene. As avea rugamintea sa incercam sa fim constructivi si sa vedeti duminica ce e acolo, la fata locului.

Un lucru la care lucram de ceva vreme, achizitia unui tomograf cu 64 de slide-uri. E important sa mergem mai departe cu dotarea tehnica a spitalului. In curand, vom avea si o vizita sa vedem ce s-a mai lucrat acolo. In paralel, se lucreaza la interioare si amenajarea curtii. S-au deschis ofertele si speram sa avem un castigator la tomograf. Vrem ca acest echipament sa salveze vieti si sa dea diagnostice cu acuratete.

Acum suntem intr-un stadiu de proiectare si vrem sa alipim la spital o noua structura care sa permita un flux mai corect pentru zona de urgente. Va fi un spatiu inchis si dezvoltarea sistemului UPU presupune crearea de spatii noi si sa separam fluxurile pentru copii si adulti. Am cerut proiectantilor sa fructifice o zona de expunere catre SE ca sa putem monta panouri solare care sa produca energie electrica.

Mai dificil de reglat e accesul aerian pe spital. Mi-as fi dorit sa putem crea un helipunct pentru a putea transporta pacientii. Am cerut proiectantilor  sa vina cu variante si se poate crea la etajul final pe o platforma special realizata pe casa liftului.”

 

Pe ordinea de zi:

 

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării evenimentului Suceava Air Show 2014, în perioada 30 – 31 august 2014.
  •  Proiect de hotărâre privind aprobarea participării județului Suceava, în calitate de expozant, la Târgul de turism organizat în cadrul Forumului de Cooperare Alpino – Carpatic, care se va desfășura în Voievodatul Podkarpakie din Polonia, în perioada 13 – 14 septembrie 2014.
  • Proiect de hotărâre privind completarea Calendarului acţiunilor care vor fi organizate în anul 2014, de către instituţiile culturale şi artistice aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava.
  • Proiect de hotărâre privind transmiterea unei părţi din imobilul proprietate publică a Judeţului Suceava situat în municipiul Suceava, strada Alexandru cel Bun, nr. 45D, judeţul Suceava, din administrarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Suceava în administrarea Inspectoratului de Poliţie Județean Suceava pentru Serviciul Judeţean Suceava al Arhivelor Naţionale.

 


Intră acum și în grupul de