FOTO Creativitatea copiilor in cadrul atelierelor „Din secretele maestrilor – lumina si culoare”, rasplatita cu diplome si rechizite


Intră acum și în grupul de

Vacanța de vară a fost un bun prilej pentru elevii suceveni de a participa la activități care să le evidențieze pasiunile și preocupările. Timp de două săptămâni, zeci de copii au luat parte la atelierele de pictură „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare” de la Muzeul de Științe ale Naturii.

Participanţii la ateliere au fost organizați în grupe de lucru şi au realizat alături de profesori ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” proiecte scenografice, machete de costume, marionete şi propuneri de decoruri plecând de la poveşti şi povestiri familiare lor. D-l Goe, Ciuboțelele Ogarului, Albă ca Zăpada, Hansel și Gretel, Ce trei purceluși sau Capra cu trei iezi sunt doar câteva povestiri care i-au inspirat pe copii și le-au pus în valoare talentul artistic.

Pentru că au dat dovadă de creativitate, originalitate și măiestrie artistică, în cadrul vernisajului de joi, 28 august, copiii au fost premiați cu diplome și articole școlare de către organizatori.

Ediția din acest an a atelierelor de pictură „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare” a fost dedicată pictorului şi scenografului bucovinean George Löwendal. Camelia Rusu Sadovei, profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, a declarat pentru NewsBucovina că acesta a fost o persoană complexă, cu totul specială și a fost numit pictor emerit al Bucovinei. „Este o personalitate complexă, de o factură cu totul specială, a fost numit pictor emerit al Bucovinei, iar pe lângă pictură s-a ocupat și de lumea teatrului. A făcut scenografia pentru piesă de operă și operetă, a colaborat cu teatrul francez și rusesc. A făcut chiar și teatru de marionete.” De asemenea, în opinia profesoarei, cel mai important lucru pe care l-au învățat copiii în cele două săptămâni a fost să lucreze împreună.

La vernisajul expoziției elevii suceveni au venit însoțiți de părinți, bunici și prieteni, aceștia arătându-se foarte încântați de rezultatele micilor artiști.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în data de 25 septembrie 2014.


Intră acum și în grupul de