Curse aviatice pe ruta Suceava-Torino, dorinta sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Torino, cel mai important oraş industrial din nord-vestul Italiei, rămâne în topul preferinţelor sucevenilor în ce priveşte destinaţiile cu zbor direct de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea, care a fost închis la începutul acestui an pentru modernizare.

Conform unui sondaj on-line realizat de către Aeroportul „Ștefan cel Mare”, 50.3% dintre cei care vor să folosească serviciile aeroportuare din Suceava își doresc curse directe spre Torino.

aerogara aeroport suceava

Totodată, sucevenii și-au exprimat intenția de a călători și în Londra (18.6%) și Bruxelles (4.8%) de pe aeroportul de la Salcea. Alte destinații pe care ar trebui să le ia în calcul conducerea aeroportului până la finalizarea modernizării sunt Roma (4.4%), Frankfurt (4.1%), Veneția (3.4%), Viena (2.4%), Dublin (2.3%), Madrid (2.1%).

Cu toate că la sfârșitul lunii mai președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, se arăta încrezător că din această toamnă aeroportul Suceava va fi redeschis traficului de pasageri în regim de aeroport regional, acest lucru nu se va întâmpla. În acest moment lucrările de modernizare sunt în întârziere, deși la acea dată erau în grafic, chiar mai avansate decât se estima.

Între timp, la Iași, lucrările la aeroport au fost finalizate cu 13 luni mai devreme, fapt pentru care fostul șef de la Consiliul Județean, Gheorghe Flutur, și-a exprimat dezamăgirea că proiectele pe care le-a început în judeţul Suceava nu sunt continuate aşa cum se aştepta.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.


Intră acum și în grupul de