12 fermieri suceveni viziteaza un parc agricol situat in apropierea Parisului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că o delegaţie formată din 12 fermieri suceveni şi şefii Direcţiei Agricole Suceava şi Camerei Agricole Judeţene Suceava, ing. Vasile Irinel Costan, respectiv ing. Haralampie Duţu, efectuează o vizită de trei zile la un parc agricol în Franţa. „Am dorit neapărat acest schimb de experienţă pentru ca fermierii noştri să vadă cum funcţionează un astfel de lanţ integrat. Noi încercăm să creştem valoarea produselor agricole din judeţ, iar pentru asta trebuie să depăşim unele bariere. Avem această capacitate şi ţintim sus”, a declarat Nechifor.

catalin nechifor 1

El a declarat că scopul acestei deplasări este acela ca fermierii suceveni să vadă la faţa locului cum funcţionează un parc agricol modern pentru ca ulterior sistemul să poată fi aplicat şi la Suceava. Potrivit şefului administraţiei judeţene, potenţialul agricol, numărul mare de bovine şi ovine crescute în ferme şi gospodării individuale, banca de gene, unică în sud-estul Europei, staţiunea de cercetări agricole, produsele bio, se află printre oportunităţile pe care le-ar avea Suceava pentru crearea unui parc agricol.

Şeful Camerei Agricole Judeţene Suceava, ing. Vasile Irinel Costan, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă, că parcul pe care îl vor lua sucevenii ca model este în apropierea Parisului, are o cifră de afaceri de 900 de milioane de euro, 3000 de firme asociate şi este profilat pe producţia de seminţe şi produse bio.

Deplasarea în Franţa este organizată de Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu instituţii care fac parte din Consiliul Consultativ pentru Agricultură al judeţului. Fiecare participant îşi achită cheltuielile de cazare şi masă, iar transportulul cu autocarul este asigurat prin sponsorizare.


Intră acum și în grupul de