Serbarea „Comorile Muntelui” va marca finalizarea lucrarilor de modernizare a drumului Rarau-Chiril


Intră acum și în grupul de

Lucrările de modernizare a drumului turistic de pe Rarău până la Chiril vor fi finalizate în data de 12 septembrie a.c. Anunţul a fost făcut, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, cu ocazia încheierii acestor lucrări, Consiliul Judeţean Suceava şi autorităţile locale vor organiza, la sfârşitul săptămânii viitoare, la Munceii Rarăului, o serbarea câmpenească intitulată „Comorile Muntelui”, „un concept care pune în valoare tradiţiile meşteşugăreşti şi artiştii populari”.

Chiril,  Pietrele Doamnei

Nechifor a precizat că la evenimentul dedicat localnicilor de pe Valea Bistriţei şi Valea Moldovei vor fi prezenţi fierari care vor face demonstraţii de prelucrare a metalului după tehnici străvechi, ciobani cu stâni tradiţionale, dar şi artişti populari care vor prezenta un spectacol folcloric. Pentru segmentul tânăr de vizitatori- elevii din zona Rarău, organizatorii pregătesc concursuri de orientare şi de descoperire a comorilor, câştigătorii urmând a fi recompensaţi cu premii.

Pentru eveniment, la Munceii Rarăului a fost construită o scenă care va rămâne acolo permanent şi va putea fi folosită de oricine va dori să organizeze un eveniment în zonă. De asemenea, lângă troiţa  de pe Munceii Rarăului va fi ridicat un drapel al României. Locaţia manifestării a fost aleasă deoarece, a declarat Nechifor, „este cea mai frumoasă zonă de observare din tot Masivul Rarău”.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, modernizarea drumului Rarău-Chiril a presupus asfaltare, construirea de refugii la urcare şi coborâre, marcare şi montarea de indicatoare rutiere. Vor fi instalate, de asemenea, bariere de gabarit pentru că drumul este unul destinat localnicilor şi turiştilor şi este conceput doar pentru circulaţia autoturismelor. „Nu vrem să riscăm ca şoseaua să fie distrusă de transporturile agabaritice de lemn”, a spus Nechifor, care a mai menţionat că are în vedere şi instalarea unor camere de supraveghere video pe acest traseu.


Intră acum și în grupul de