Lungu: Se poate intampla oricand sa nu putem avea caldura. Sunt peste 4 milioane de euro care trebuie incasati


Intră acum și în grupul de

ion lungu 2Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

Dupa trei mandate de primar, cred ca a venit momentul sa joc si eu la grupa mare din punct de vedere politic.

Fac apel la populatie sa achite facturile la Termica. Sunt peste 4 milioane de euro care trebuie incasati. Facem eforturi mari, dar inchipuiti-va ce faceam cu 4 milioane de euro pe strazile secundare la asfaltare.

Se poate intampla oricand sa nu putem avea caldura. Si in acest an pretul la gigacalorie este de 185 lei.

Trebuie sa va spun ca vin oameni care spun ca ar dori sa se rebranseze la Termica. Eu sper sa putem ajunge la un contract cu Thermonet pentru transport agent termic.

Nu e corect ca ce negociem sa iesim imediat in presa a doua zi. Nu e corect. Nu e normal. Nu e nimic secret, dar sunt etape de negociere care vor trebui in final aprobate in CL si ar trebui sa ramana secrete pana atunci.

Daca nu ajungem la un acord cu Thermonet, tot efortul va ramane pe Primaria suceava. Putem face o strategie pe termen lung. Nu ne bucuram de raul altuia, dar peste tot in orasele mari firmele de termoficare sunt in insolventa. Trebuie sa rezolvam transportul si distributia. Am intalniri cu specialisti si pregatim un studiu pentru atragerea de 50 milioane de euro pe fonduri europene pentru a reabilita retelele de transport. E singura sansa.

Sunt optimist ca vom avea un serviciu civilizat in Suceava. Nicaieri in tara problema nu e rezolvata. Mi-as fi dorit ca incasarile sa fie mai mari. Daca sucevenii vor intelege, vom avea apa calda si caldura la iarna.

Imi propun ca pana la finele anului sa strangem 1.000 de caini vagabonzi din Suceava. Daca vom reusi asta, e un lucru mare.

Pana pe 30 iunie 2015, imi propun sa inauguram cinematograful MODERN din Suceava cu cinema 3D.

Voi fi la 9 unitati scolare din Suceava la deschiderea anului scolar. In ultimii 10 ani s-au alocat scolilor peste 15 milioane de euro. Eu sunt multumit de cum arata scolile din oras. Mai avem de lucru, dar suntem pe un drum bun.

Am discutat cu managerul Spitalului Judetean pentru extinderea spatiului pentru UPU. Ma mandresc cu ce avem la Suceava si ne face cinste. Primaria totdeauna a fost finantator de baza la spital. Erau vremuri cand dadeam bani mai multi decat CJ. Sunt necesari 2,5 milioane euro pentru extindere. Vom face o asociere cu Spitalul si sa dam 500.000 de euro. Jumatate din pacienti sunt din oras si e corect sa ajutam. Sper ca si consilierii sa fie de acord.

Ma pliez la orice majortate in CL. Chiar sunt interesat sa facem cat mai multe lucruri in oras si sa aplicam proiecte pe fonduri europene. Daca nu pleci din start cum trebuie, nu ai succes. Sper sa gasim intelepciunea la consilieri. Ramane de vazut daca am sa imi declar independenta in mod oficial. Sa vedem cum se deruleaza lucrurile. Sunt condamnat sa fac parte din echipa majoritatii. Nu poti face o strategie fara primar.

Probabil ca voi ramane independent pana la finele mandatului si la un moment dat ma voi baga in politica. La presedintie voi sustine pe cel care va avea ca mai buna oferta pentru suceveni. Nu cred ca lumea e pregatita pentru o femeie ca presedinte al Romaniei.

Ma doare sufletul cand vad ca soseaua de centura nu se mai termina. E un adevarat ghinion. Din pacate, asta e.”


Intră acum și în grupul de