Admiterea in clasa a IX-a a ajuns la final


Intră acum și în grupul de

Cea de-a treia etapă de admitere în clasa a IX-a s-a încheiat, marți, 9 septembrie, ocazie cu care ISJ Suceava a definitivat rapoartele privind cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2014-2015.

PROFESORI - GREVA DE AVERTISMENT

În urma repartizărilor după rezultatele obţinute în clasele V-VIII şi opţiunile exprimate, un număr de 5.952 de elevi au fost admiși în învățământul liceal. Aceștia fie au ales un profil real, fie unul uman, tehnologic sau vocaţional.

Totodată, 2.566 de elevi vor intra de săptămâna viitoare pe băncile învățământului profesional și tehnic. Dintre aceștia, 727 au urmat clasa a IX- a şi provin din învăţământul liceal și au ales învățământul profesional și tehnic cu o durată de doi ani. Restul, 1.133 de elevi au absolvit clasa a VIII- a şi vor efectua studii pe parcursul a trei ani.

Potrivit Inspectoratului Școlar Suceava, cifra de şcolarizare prognozată pentru judeţul Suceava în anul şcolar 2014-2015 este 119.824, iar aceasta însumează toate nivelurile de şcolarizare: preprimar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Efectivele reale vor fi comunicate de către unităţile şcolare în prima situaţie statistică, începând cu data de 15.09.2014, urmând a fi centralizate, la nivelul I.Ş.J., şi actualizate în aplicaţia M.E.N. privind  Baza de Date Naţională  a Educaţiei, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de