Lider PSD Suceava nu e de acord cu suspendarea lui Traian Basescu


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Maftei, consilier al preşedintelui CJ Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, marţi seara, în cadrul emisiunii Ora de politica de la Intermedia TV că nu ar susţine suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Ea a apreciat că iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu este ”prea în pripă” şi că oricum mandatul lui Traian Băsescu se încheie în scurt timp.

ioana maftei 1

”Lucrurile sunt prea în pripă”, a spus Maftei care a arătat că, personal, nu este de acord cu acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui României pe final de mandat.

Ea crede că în acest sens conducerea PSD va lua decizia înţeleaptă.

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a inițiat procesul de suspendare şi de demitere al președintelui Traian Băsescu. Astfel, preşedintele Senatului a transmis parlamentarilor o cerere de suspendare, în care enumeră motivele pentru care Traian Băsescu ar trebui suspendat, iar apoi, prin referendum, demis din funcţie.

 

El arată că președintele s-a implicat concret în acţiuni politice de notorietate publică care l-au transformat în liderul de facto al Fundației Mișcarea Populară, fundație cu activitate eminamente politică, și al Partidului Mișcarea Populară.

Tăriceanu îl acuză pe Băsescu de intervenție directă și instituțională la Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker,  în problema comisarului român din cadrul Comisiei Europene.

Totodată, președintele României este acuzat că a promovat raporturi instituționale în forme necivilizate cu participanții la viața publică.

 

 


Intră acum și în grupul de