Captura de tigari de contrabanda in valoare de peste 550.000 de lei, la Straja. Politistii au tras opt focuri de arma pentru prinderea contrabandistilor


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră au observat, miercuri, în zona localităţii sucevene Straja, la aproximativ 250 de metri de linia de frontieră spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Poliţiştii de frontiera au somat vocal grupul de contrabandişti, care au ignorat avertisment motiv pentru care poliţiştii au tras opt focuri de avertisment, iar suspecţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul Ucrainei, dispersându-se pe mai multe direcţii.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii şi identificării persoanelor respective, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.

colete tigari

În zona respectivă poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit 25 de colete învelite în folie neagră, care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, iar autorităţile ucrainene au informat ca au reţinut un suspect, cetăţean ucrainean, dar că au şi au descoperit alte cinci colete cu ţigări făcând parte din acelaşi lot.

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţin 55.800 pachete ţigări Viceroy şi Fest, în valoare de aproximativ 558.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz se efectuează cercetări pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind continuate împreuna cu autorităţile ucrainene în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate la activitatea de contrabandă şi a documentării întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de