Liderul PLR: “Presedintele intervine in campania electorala, chiar daca nu are voie sa o faca, cu scopul clar de a discredita un candidat”

„La nivelul CSAT nu eşti la curent cu cei care sunt ofiţerii acoperiţi, nu vine nimeni să-ţi prezinte vreo listă cu ofiţerii acoperiţi”, a declarat, joi, la Suceava, liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, precizând într-o conferinţă de presă  că nu are nicio informaţie legată de ofiţeri acoperiţi, iar chiar dacă ar avea nu ar putea să o divulge.

Preşedintele PLR a menţionat că legislaţia interzice celor care sunt parlamentari, miniştri, şefi de partid, magistraţi să fie ofiţeri acoperiţi şi a subliniat că nu are cunoştinţă de vreun astfel de ofiţer acoperit. „Nu te joci cu reputaţia unor oameni numai pe bază de intuiţie sau bănuieli. Este obligaţia preşedintelui şi numai a preşedintelui, dacă consideră că este nevoie, dacă consideră că încalcă o lege nedivulgând aceste nume, să o facă”, a spus Tăriceanu.

tariceanu, galan PLR boroianu (2)

 Liderul PLR consideră că scopul pe care îl urmăreşte Traian Băsescu cu aceste declaraţii este de a-l discredita pe acel candidat. „Nu avem prea multe de elaborat pe subiect. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. Le văd foarte simplu aici. Preşedintele intervine în jocul electoral, în campania electorală, chiar dacă nu are voie să o facă, cu scopul clar de a discredita un candidat”, a spus Tăriceanu.

 Întrebat dacă ar putea fi Klaus Iohannis candidatul respectiv, ţinând cont că Traian Băsescu a refuzat să-l numească în funcţii guvernamentale, Tăriceanu a spus că nu crede că acesta este indiciul. „Klaus Iohannis este adversarul meu, dar vreau să înţelegeţi că am o altă conduită. Nu vreau să intru în jocul practicat de Băsescu şi pentru că Băsescu a făcut acest lucru, a discreditat oameni care erau în politică, care şi-au distrus cariera politică pe acuzaţii nefondate, eu nu vreau să fac acest lucru. Nu am nici cel mai mic element ca să pot comenta şi să fac o apreciere de acest gen asupra vreunuia dintre candidaţi”, a spus Tăriceanu, reafirmând că nu este el persoana la care face referire Traian Băsescu.

loading...