Trafic feroviar blocat timp de trei ore pe ruta Iacobeni-Vatra Dornei, dupa ce un TIR s-a rasturnat pe calea ferata (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Traficul feroviar a fost blocat, luni seara, pe ruta Iacobeni-Vatra Dornei, timp de aproximativ trei ore, după ce un TIR s-a răsturnat pe calea ferată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, în urma unui accident rutier produs pe raza comunei Iacobeni, DN17.

„Un autotren, fără încărcătură, condus de N.D.A., în vârstă de 39 de ani, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat, pe partea dreaptă, pe linia de cale ferată aflată în imediata apropiere.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie, conducătorul autotrenului a fost extras din cabină de plutonierul major Marian Mihalache, militar al Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei, aflat în timpul său liber şi fiind în trafic în momentul producerii accidentului. Între timp, soţia militarului, a anunţat evenimentul la numărul unic de urgenţă 112 şi a oferit detaliile necesare pentru ca salvatorii să ştie câte echipaje şi ce tehnică de intervenţie să deplaseze la faţa locului.

Şoferul a fost monitorizat de paramedicii pompieri SMURD şi transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei de către o ambulanţă SAJ. Din fericire, bărbatul nu a fost rănit grav, ulterior întorcându-se la locul accidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a mai precizat că la faţa locului au fost prezente, pe lângă echipajele pompierilor militari, un echipaj S.A.J., poliţişti, lucrători C.F.R. şi două utilaje de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Iacobeni. Cu ajutorul acestora, autotrenul a fost îndepărtat de pe calea ferată, iar după verificarea integrităţii acesteia, circulaţia feroviară s-a reluat.

 În urma accidentului, traficul feroviar a fost blocat pe relaţia Iacobeni-Vatra Dornei pentru o perioadă de aproximativ trei ore. Trenurile întârziate au fost Inter Regio 1765 Iaşi-Timişoara (129 de minute) şi Inter City 1654 Vatra Dornei-Bucureşti Nord (15 minute), a mai menţionat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de