Inceput de an scolar, plin de emotii, la Liceul Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

Emoţie, bucurie, nerăbdare. Acestea au fost sentimentele care i-au cuprins pe toţi cei prezenţi, luni, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, de la Liceul Tehnologic Cajvana, din județul Suceava.

La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, preoții Ghiorghiță Davidoaia  și  Ioan Țâcșa, şi inspectorul de poliţie Ionel Ghiorghiasa.

Manifestarea a debutat cu o urare de bun venit adresată de directorul coordonator al Liceului Tehnologic Cajvana,  Nicolae Robu, urmată de o rugăciune de început de an şcolar, rostită de cei doi preoți și de prof. Apetrei George.

liceul tehnologic cajvana

Director coordonator  i-a felicitat pe dascăli pentru rezultatele obţinute, precizând că au o misiune nobilă, să ghideze paşii elevilor spre viitorul în care toţi trebuie să-şi găsească locul potrivit. Părinților le-a adresat mesajul: „În copiii noştri se concentrează visele şi speranţele noastre, pentru ei trăim! Vă doresc să aveţi împliniri şi satisfacţii prin împlinirile copiilor dumneavoastră!”. A citit apoi mesajul transmis de inspectorul general Lazăr Gheorghe, care subliniază că “trebuie să tratăm cu seriozitate şcoala, care înseamnă muncă şi perseverenţă, reguli şi rigoare…E foarte important ca cei care iau decizii să înţeleagă că şcoala este cu adevărat o prioritate”.

 Primarul Gheoghe Tomăscu şi-a amintit cu emoţie zilele în care păşea în curtea școlii  şi le-a urat copiilor şi deopotrivă dascălilor un an şcolar plin de satisfacţii. Aceleaşi urări au venit şi din partea directorului adjunct Iulian Ciotu, care i-a sfătuit pe elevi: „Căutaţi să pătrundeţi tainele universului, învăţaţi să cooperaţi şi deveniţi conştienţi de valoarea voastră”.

liceul tehnologic cajvana (1)

Și directorul adjunct Floarea Iacoban le-a transmis elevilor câteva gânduri: „Sper că veţi găsi puterea pentru a evolua frumos pentru că şcoala vă uneşte, vă întăreşte, vă face mai buni şi vă ajută să deveniţi voi înşivă”.

Preşcolarii au fost întâmpinați de directorul G.P.N. Cajvana, Domnica Gurău, care, cu această ocazie, a urat un Bun venit . Copiii au privit uimiți desfășurarea evenimentului si au așteptat  emoționați să-și cunoască  educatoarea ce le va îndruma cu răbdare pașii.

În continuare, inspectorul de poliţie Ionel Ghiorghiasa a vorbit despre importanţa acţiunilor derulate de poliţie în timpul anului şcolar, precum şi despre importanța respectării regulilor de circulație.

Directorul  Nicolae  Robu a amintit apoi, că toate sălile de clasă au fost igienizate şi zugrăvite, remarcând activitățile de renovare prin reamenajarea cancelariei profesorilor, construirea corpului sanitar în incinta școlii, precum și investiția în centrala termică care va încălzi corpurile renovate. De asemenea, a insistat asupra faptului că elevii Liceului Tehnologic Cajvana vor purta uniformă obligatorie

La finalul festivităţii de deschidere a noului an şcolar, elevii au fost conduşi de cadrele didactice spre clasele în care își vor desfășura activitatea. Părinții s-au informat cu privire la necesarul de rechizite, manual școlare , primind totodată și alte date utile.

liceul tehnologic cajvana (2)

Chiar dacă mulţi elevi au avut lacrimi în ochi, mai ales cei din clasa pregătitoare, şi gândul lor zbura la joacă, toți speră că timpul va avea răbdare cu ei şi că se vor împrieteni cu şcoala cât mai repede.


Intră acum și în grupul de