Amenzi de peste 110.000 lei aplicate de politistii rutieri in trei zile de controale pe drumurile judetului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni au organizat în zilele de 13-15 septembrie o acțiune pe linia combaterii excesului de viteză pe raza județului Suceava, ca urmare a începerii unui nou an școlar.

politie amenzi

Cu această ocazie, au fost aplicate amenzi de peste 110.000 lei pentru 479 de abateri de la regulie de circulație, dintre care 277 pentru depăşirea regimului de viteză, 8 pentru depăşiri neregulamentare, 96 pentru lipsa centurii de siguranţă, 4 pentru defecţiuni tehnice. De asemenea, au fost constatate 94 de alte abateri și au fost reţinute 16 permise de conducere, din care 8 pentru depăşirea regimului de viteză şi alte 8 pentru depăşiri neregulamentare.

Tot în cadrul acţiunii desfășurate de polițiștii rutieri au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, radarele poliției l-au surprins pe un tânăr de 20 de ani, din comuna Fîntînele, care conducea autoturismul pe DN 17, cu o viteză de 142 km/h, într-o zonă în care limita era de 90 km/h, dar și pe o șoferiță de 58 de ani, din municipiul Suceava, care a condus autoturismul pe DN17, cu viteza de 113 km/h în localitate.

Potrivit IPJ Suceava, din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă constituie în continuare o cauză principală generatoare de accidente rutiere grave.


Intră acum și în grupul de