Peste 130.000 de euro investiti in ultima perioada la policinica si spitalul Bethesda


Intră acum și în grupul de

Managerul Policlinicii şi Spitalului Bethesda din Suceava, medicul Ştefan Puşcaşu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că investiţiile în achiziţia de aparatură medicală pentru cele două unităţi medicale private realizată în ultima perioadă sunt de peste 130 000 de euro.

Puşcaşu a spus că investiţiile în aparatură şi echipamente medicale au continuat la cele două unităţi medicale private astfel încât să se păstreze un standard de calitate a serviciilor medicale competitive cu servicii similare din Occident.

El a mai spus că printre achiziţiile făcute la Spitalul Bethesda din Suceava se numără un aparat de anestezie Dragger, cu circuite pentru adulţi şi copii, cu două module de ventilaţie.

stefan puscasu

“Este un aparat performant, care are parametri variabili de ventilaţie, adaptată la bolile asociate ale pacientului şi este prevăzut cu un monitor în care toate funcţiile vitale sunt monitorizate”, a explicat Puşcaşu arătând că prin această nouă achiziţie şi împreună cu altul achiziţionat anterior, cele două săli de operaţie ale spitalului privat dispun de două aparate de anestezie perfomante.

Puşcaşu a arătat că şi compartimentul de Urologie al Spitalului Bethesda a fost dotat cu un vaporizator de plasmă, de ultimă generaţie, unic în regiunea Moldovei, ce permite o mişcare mai uşoară în câmpul operator şi o vaporizare controlată în orice condiţii de flux salin.

El a spus că un alt aparat achiziţionat la compartimentul de Urologie este un laser holmium de 30 W, spitalul Bethesda fiind singurul din Moldova care are acest aparat, ce are aplicabilitate diversă în tratamentul calculilor renali, uretrali sau vezicali, etc.

“Astfel, dotarea în compartimentul de Urologie la Spitalul Bethesda este peste cea din centrele universitare”, a spus Puşcaşu.

Managerul Policlinicii şi Spitalului Bethesda a mai spus că şi cabinetele de ginecologie şi de cardiologie din Policlinica Bethesda au fost dotate cu aparatură şi echipamente medicale performante.

El a precizat că investiţiile în aparatură şi echipamente medicale din cele două unităţi sanitare private realizate în ultima perioadă se ridică la peste 130 000 de euro.

Medicul specialist Mihaela Pantea a spus că şi cabinetul de obstetrică-ginecologie din policlinica Bethesda are în dotare, de peste un an şi jumătate, un colposcop ce permite depistarea modificărilor precanceroase şi canceroase de la nivelul tractului genital inferior.

La rândul său, medicul specialist cardiolog Violeta Pîrvu a spus că Policlinica Bethesda din Suceava dispune de un cabinet de cardiologie dotat la cele mai înalte standarde, respectiv un EKG computerizat, aparat de testare la efort, Holter EKG şi Holter TA, la care se adaugă şi un aparat de echocardiografie Doppler achiziţionat anterior.


Intră acum și în grupul de