Spitalul Judetean “Sfantul Ioan cel Nou” Suceava va avea un tomograf de ultima generatie


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi dotat cu un computer tomograf nou, de ultimă generaţie. Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a arătat într-o conferinţă de presă că aparatul, mult mai perfomant decât actualul computer tomograf al spitalului, va fi achiziţionat cu fonduri alocate de la bugetul judeţean şi de la  Ministerul Sănătăţii.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că licitaţia organizată de principala unitate spitalicească din judeţ a fost câştigată de firma General Electric Medical Systems România, cu 2,09 milioane de lei pentru modelul Optima 660 SE, care este un sistem de imagistică de ultimă generaţie cu un număr de 64 de rânduri de detectori.

rimbu, bradatan, nechifor

Nechifor a explicat că actualul computer-tomograf al SJU Suceava, care are doar opt slice-uri, a fost achiziţionat în 2008 şi că s-au efectuat circa 40.000 de investigaţii imagistice cu acesta de la instalare, fiind nevoie de un nou aparat mai performant, care să accelereze fluxul de pacienţi printr-o scanare mult mai rapidă şi pe o suprafaţă extinsă.

 Preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că acordul-cadru a fost semnat cu firma câştigătoare a licitaţiei şi că urmează să se facă achiziţia definitivă după rectificarea bugetară, precizând că CJ Suceava va cofinanţa cu zece la sută din suma investiţiei.

 Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că noul computer tomograf ar putea fi instalat în următoarele şase-opt săptămâni.

 La rândul său, directorul medical al SJU Suceava, Tiberius Brădăţan, a explicat că noul computer tomograf va putea fi folosit şi la efectuarea de studii clinice care necesită imagistică cât mai clară, menţionând că acest aparat este cel mai performant echipament din zona judeţelor Suceava, Neamţ şi Botoşani. El a arătat că în acest fel se va putea creşte adresabilitatea la SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de