Stelian Tanase despre presiunile la care e supus de PSD: Acum mi se cere capul lui Sorin Avram


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director-general al TVR Stelian Tănase declară , într-un interviu pentru Gândul că asupra lui se fac presiuni foarte puternice din partea PSD şi că i se cere capul lui Sorin Avram care face un talk show politic “Vorbeşte liber” care se difuzează în fiecare seară de luni până vineri.

Stelian Tănase, acuză şi influenţa pe care o exercită asupra TVR premierul Victor Ponta prin purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, membru în Consiliul de Administraţie al televiziunii.

“S-au făcut la mine presiuni insistente vizavi de diferite decizii, pe care ar trebui să le iau, de pildă acuma mi se cere capul lui Sorin Avram”, a spus Stelian Tănase care a menţionat că presiunile au venit din zone foarte înalte, de la PSD, nu de la partidul ecologist sau de la societatea civilă.

“Are o emisiune foarte bună, performează, are audienţă, are invitaţi din toate zonele. A făcut emisiuni cu Tăriceanu, cu Sorin Oprescu, cu Iohannis, cu Liviu Dragnea, cu ministrul Niţă, astăzi îl are pe Băsescu, deci se mişcă în tot spectrul politic. Şi evident că sunt cu ochii pe acest program ca să fie echidistant. Sunt foarte gelos pe această idee de echidistanţă şi neutralitate a televiziunii publice. Eu asta încerc să impun în această campanie. Cât oi putea, pentru că să ştiţi că presiunile sunt din ce în ce mai mari. E cea mai mare dificultate să fii directorul televziunii publice, adică la cheremul politicienilor în timpul campaniei electorale. E ceva la care trebuie să ai foarte mult sânge rece ca să rezişti”, a explicat directorul TVR.

Pe de altă parte, Inpolitics anunţă că a doua zi după apariția lui Traian Băsescu la emisiunea ”Vorbește liber” de la postul public, recent lansată și pe care șeful statului a lăudat-o pentru obiectivitate, Comitetul Director a decis desființarea acesteia.

 

Concret, în ședința de joi, Comitetul Director, ostil președintelui director general Stelian Tănase, a respins, noua grilă de programe propusă de acesta pentru toamnă, astfel că emisiunile ”Vorbește liber” a lui Sorin Avram, ”Biziday” a lui Moise Guran și ”Starea nației” a lui Dragoș Pătraru – toate trei cu un start excelent – își încetează existența, arată sursa citată.

 

Votul decisiv ar urma să se dea luni, în ședința Consiliului de Administrație, dar șansele sunt aproape nule, în condițiile în care și acolo Stelian Tănase se confruntă cu o majoritate ostilă, anunţă aceeaşi sursa.

 vorbeste

Cel puțin pentru o perioadă, pînă se vor găsi înlocuitori emisiunilor desființate, TVR ar urma să se difuzeze înregistrări mai vechi.

Sorin Avram, care lucrează din 1991 în presa suceveană ca director al Radio Top 91, ulterior ca redactor şef al săptămânalului Jupanu, dar şi comentator al Intermedia TV, a fost cooptat de conducerea TVR pentru realizarea, de la 1 septembrie, a unui talk-show politic la televiziunea publică.

Emisiunea realizată de Avram a ridicat cota de rating a televiziunii publice deşi în acelaşi timp restul televiziunilor emit programe consacrate cu mare audienţă.


Intră acum și în grupul de