Flutur- Arhiepiscopia Sucevei nu va putea primi in acest an padurea revendicata


Intră acum și în grupul de

Flutur a spus ca termenul limita de depunere a amendamentelor la proiectul de lege privind improprietarirea cu 90 000 de ha de padure a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a fost stabilit 16 noiembrie, iar cu o zi inainte de acest termen, Biroul Permanent al Senatului a decis ca senatorii intra in vacanta electorala si isi vor relua lucrarile in plen in 29 noiembrie, dupa alegerile parlamentare. El a mentionat ca a constatat cu „surprindere” ca si in cazul Bisericii din Bucovina, actuala putere „s-a jucat de-a improprietarirea” aratind ca, potrivit Constitutiei, dupa alegerile generale Parlamentul nu mai are dreptul sa dezbata legi organice.

„Ca atare, proiectul de lege privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor nu va putea fi votat in acest an”, a spus Flutur. El a adaugat „PSD va spune ca a vrut, dar nu a putut”, considerind aceasta „curata demagogie menita sa abureasca pe cei care asteapta de ani de zile restituirea proprietatilor”.

„Nu as fi vrut sa am dreptate in acest caz, dar, probabil, aceeasi strategie se va aplica si pensionarilor, cu recalcularea pensiilor si celor care asteapta despagubiri pentru banii depusi pentru masini si cred ca cel mai sigur va ramine ajutorul de inmormintare pe care il da PSD pentru ca, asa cum traiesc astazi oamenii, o sa aiba nevoie”, a subliniat vicepresedintele PNL.


Intră acum și în grupul de