Titlurile de proprietate asupra terenurilor se vor elibera gratuit


Intră acum și în grupul de

Ordonanta stabileste ca eliberarea si inmanarea titlurilor de proprietate asupra terenurilor agricole si forestiere se face gratuit.

Pe baza legislatiei aprobate reforma funciara a fost accelerata, punerea in posesie a persoanelor indreptatite fiind practic incheiata.

In aceasta actiune o problema o constituie plata taxei pentru eliberarea si inmanarea titlurilor de proprietate privata persoanelor indreptatite de catre comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenului. Astfel, persoanele fizice indreptatite carora le-au fost retrocedate terenurile aveau obligatia achitarii taxei pentru eliberarea si inmanarea titlurilor de proprietate.

La aceasta data, comisiile judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor au informat ca exista un numar mare de titluri de proprietate neridicate de catre proprietari din cauza posibilitatilor financiare reduse ale acestora.

Masura se va aplica de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta, in scopul finalizarii eliberarii titlurilor de proprietate.

La data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta, orice dispozitii contrare se abroga.


Intră acum și în grupul de