Arhiepiscopia Sucevei improprietarita cu padure prin Ordonanta de Urgenta


Intră acum și în grupul de

Ministrul coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, a declarat ca Executivul a decis, marti, sa retraga proiectul de lege depus la Senat si sa adopte in acest sens o Ordonanta de Urgenta. Asftel, amplasamentele celor 90 de mii de ha de padure ce vor fi trecute in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor sint situate pe raza a 11 ocoale silvice, respectiv Dorna Candreni, Vatra Dornei, Pojorita, Iacobeni, Breaza, Moldovita, Tomnatic, Putna, Stulpicani, Solca si Vama. Arhiepiscopia va lua in proprietate si drumurile forestiere din acele zone, cantoanele, spatiile de adapost destinate muncitorilor forestieri si sediile ocoalelor silvice, cu exceptia celor de la Breaza si Dorna Candrenilor, precum si pastravaria de la Pojorita.

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mirza a spus intr-o conferinta de presa ca premierul Adrian Nastase isi onoreaza intodeauna promisiunile aratind ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va fi improprietarita cu suprafata de 90 000 de hectare de padure pina la sfirsitul lunii noiembrie.

Vicepresedintele PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat, luni, ca prin decizia Biroului Permanent al Senatului de a intra in vacanta electorala, nu se va mai putea adopta in acest an legea privind improprietarirea cu padure a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Flutur a spus ca termenul limita de depunere a amendamentelor la proiectul de lege privind improprietarirea cu 90 000 de ha a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a fost stabilit 16 noiembrie, iar cu o zi inainte de acest termen, Biroul Permanent al Senatului a decis ca senatorii intra in vacanta electorala si isi vor relua lucrarile in plen in 29 noiembrie, dupa alegerile parlamentare.

El a afirmat ca a constatat cu „surprindere” ca si in cazul Bisericii din Bucovina, actuala putere „s-a jucat de-a improprietarirea” aratind ca, potrivit Constitutiei, dupa alegerile generale Parlamentul nu mai are dreptul sa dezbata legi organice.

„Ca atare, proiectul de lege privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor nu va putea fi votat in acest an”, a spus Flutur.

El a adaugat ca, probabil, „PSD va spune ca a vrut, dar nu a putut”, considerind aceasta „curata demagogie menita sa abureasca pe cei care asteapta de ani de zile restituirea proprietatilor”.


Intră acum și în grupul de