Lotul Romaniei, din care au facut parte si doi suceveni, a castigat Cupa Odessa


Intră acum și în grupul de

Doi pompieri suceveni –  plt.maj. Sergiu Avasiloaei şi plt.maj. Radu Iulian Cîrnu, alături de încă opt colegi selecţionaţi din cele 42 de inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară, sunt noii deţinători ai Cupei „Odessa”, câştigată în cadrul unui concurs internaţional al pompierilor militari, desfăşurat la sfârşitul săptămânii în localitatea Varna din Bulgaria, a informat ISU Suceava.

Sursa citată arată că la startul competiţiei s-au prezentat nouă echipaje, din patru ţări, respectiv Bulgaria cu şase echipaje, Ucraina, Turcia şi România cu câte un echipaj.

pompieri lot

Probele concursului au fost aceleaşi ca şi cele de la nivel naţional, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4×100 de metri” şi „Realizarea dispozitivului de luptă la motopompă”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava i-a avut pe cei doi componenţi în selecţionata României, formată din cei mai valoroşi sportivi pompieri români, ale căror rezultate obţinute la competiţia naţională de anul acesta, i-au recomandat să ne reprezinte. Cei doi, au făcut parte din lotul inspectoratului sucevean, care a câştigat locul I pe ţară la proba „Scara de fereastră”.

sergiu avasiloaie si radu cirnu

Lotul României a câştigat trofeul pus în joc, reuşind să-i declaseze pe pompierii ucraineni, care sunt la acest moment vicecampioni mondiali. Sucevenii s-au remarcat la toate cele patru probe ale concursului, întorcându-se acasă cu nu mai puţin de cinci medalii – una de aur, trei de argint şi una de bronz.

 


Intră acum și în grupul de