Lungu: „E adevarat ca cei de la Schweighofer nu mai furnizeaza masa lemnoasa”


Intră acum și în grupul de

lungu 3Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„E adevarat ca cei de la Schweighofer nu mai furnizeaza masa lemnoasa. O spun cu toata fermitatea si daca populatia nu va intelege ca trebuie sa plateasca cele 4  milioane de euro, nu vom avea caldura. Trebuie oamenii sa inteleaga. Eu ca primar nu pot face mai mult. Am dat 5 miliarde lei din cele 10 pe care le datoram. Va fi o majorare de tarif la distributie, dar populatia trebuie sa plateasca. Vorbesc si pentru Termica ca sa mearga pe teren sa incaseze banii.

Schema de la Termica este mult supradimensionata. Au oameni care nu fac nimic acolo. Stiu ca nu le place, dar sa faca bine sa se deplaseze prin Suceava la cei care au datorii si sa ii oblige sa le plateasca. Nici premierul nu are ce face daca facturile nu sunt platite la timp.

Datoria catre firma furnizoare de lemn e de aproximativ 1,5 milioane de euro. Datoria Termica catre Bioenergy este de peste 3 milioane de euro.

Li se da lemn cu lingurita. Lemn in curte este dar nu poate fi folosit pentru ca este oprit din cauza datoriei. Problemele sunt delicate. Sunt sanse la Suceava sa o scoatem la capat cu caldura. Situatia e dezastruoasa in intreaga tara.

E o problema destul de grava. O sa vina vremea rece si nu vor avea scolile caldura. E foarte grav ce se petrece. Populatia trebuie sa inteleaga.

Avem un portofoliu de 158 milioane de euro proiecte pentru perioada 2014-2020. Pe infrastructura mare avem proiect de 50 milioane de euro pentru refacerea infrastructurii de apa calda si caldura. Vom actualiza si studiul de fezabilitate la acest subiect. Vrem sa reabilitam termic si cladirea Primariei.

Pentru Curtea Domneasca sunt 17 milioane euro. Dorim o infrastructura publica de agrement pentru 13 milioane euro. Ramane problema parcului Sipote. Mai tragem speranta ca vom intra in posesia lui.

Ne propunem sa achizitionam 40 de autobuze electrice la Suceava. Avem nevoie si de o gradinita cu program prelungit in Obcini. Noi ne facem temele si sper sa se clarifice cat mai mult ghidurile sa sa putem trece la treaba. Nu am vazut nicaieri situatia cu ITI. Stiu ca acordul de finantare nu este semnat si mai e de negociat. Cu ITI Suceava-Botosani suntem pregatiti.

Daca pe fonduri europene nu sunt bani, vom face un credit pentru un nou stadion la Suceava. Situatia noastra financiara va permite.

Ne pregatim pentru sarbatorile de iarna. Conform traditiei, vom aprinde luminile in bradul de Craiciun. Avem 2 miliarde de lei vechi pentru a schimba luminile.

La Suceava sunt 63 de sectii de votare. Avem cam 95.000 de alegatori pe liste. Am pus 32 de locuri de afisaj in Suceava. Fac un apel sa respectam locurile de afisaj. O  sa ne oblige sa ii amendam daca nu vor respecta zonele si nu imi va face placere.

Avem cam 180 de caini prinsi pana acum si mai e nevoie de 70 de caini ca in prima luna sa fie indeplinit contractul.

Eu zica ca acum este o majoritate in CL Suceava care sa ia decizii in interesul sucevenilor. De vreun an, politrucii au condus primaria si nu consilierii care au fost alesi sa o conduca. Acum e un act de normalitate in CL Suceava. Legea e proasta. E vorba de politrucii de la toate partidele. E corect ca toti consilierii sa poata lua decizii cum considera ei. Tataranu va vota cu constiinta lui.

Ma bucur ca consilierii ies de sub talpa politica ca sa devina consilieri independenti. Cu toata sinceritatea, cred ca dupa ce facem ne va judeca comunitatea. Faptul ca eu sunt la un partid sau altul nu e semnificativ. Corect mi s-ar parea ca dupa ce iese primar sa isi suspende calitatea de membru al unui partid.

La ultimele alegeri a fost ceva incorect si mi s-au luat cam 5000 de voturi prin tombola aia organizata de Baisanu. Apropo, s-a mai dat masina aia? Daca mergeam pe voturile PDL, pierdeam. Multi au votat doar Lungu. Ce se spune despre seara votului sunt nascociri ale prietenilor mei politici. Trebuie sa judecam cine ne poate ajuta azi pe noi? O sa anunt la vremea respectiva optiunea mea pentru presedinte.”


Intră acum și în grupul de