Ferma Printului Charles din judetul Suceava aprovizioneaza cu legume BIO magazinul CORA din Bacau

Magazinul CORA din Bacău vinde roșii și ardei bio de la ferma organică din localitatea suceveană Spatărești, care aparține Fundației FĂRĂ, patronată de Prințul Charles al Marii Britanii, Nicole Kidman  și Prințesa Marina Sturza, se arată într-un comunicat de presă comun transmis de reprezentanţii lanţului de magazine CORA şi ai Fundaţiei FĂRĂ.

ferma print charles-001

Potrivit sursei citate, la ferma din Suceava lucrează tineri cu diverse dizabilități, proveniți din centre de plasament, care, cu ajutorul programului de integrare în societate al Fundației FĂRĂ, parcurg prin muncă încă o etapă de recuperare.

“Ferma livrează magazinului din Bacău în fiecare săptămână, 200 de kilograme de  roșii bio și 100 de ardei grași în curs de certificare bio. Legumele se vând la magazin cu 3,99 lei kilogramul de roșii și 9,49 de lei kilogramul de ardei. Colaborarea cu ferma FĂRĂ a început la mijlocul lunii august și va continua și pe perioada toamnei și a  primăverii, magazinul urmând să vândă și alte produse de la fermă, precum ceapă verde, ridichi, salată verde sau castraveți”, se precizează în comunicatul de presă.

ferma print charles (1)

„Ne bucură foarte mult acest parteneriat deoarece putem extinde aria unde distribuim legumele de la FĂRĂ. Până acum, foloseam legumele pentru proiectele noastre, mai exact, cu o parte pregăteam o masă caldă la școală pentru copiii din satele foarte sarace din județul Suceava, altă parte era folosită pentru a hrăni beneficiarii noștri. Deoarece a fost și un an foarte prielnic pentru roșii și ardei, am deschis colaborarea cu cora, ceea ce ne încurajează să exitendem în anul care vine numărul de solarii cu legume, pentru a răspunde cererii create. Pe viitor, ne propunem să trasformăm ferma organică FĂRĂ înt-un business social, pentru a pute ajuta și mai mulți copii aflați în dificultate”, a declarat Jane Nicholson, președinte Fundația FĂRĂ.


Fundaţia FĂRĂ este o organizaţie de caritate înfiinţată în anul 1993, înregistrată şi acreditată atât în Marea Britanie cât şi în România şi care desfăşoară activităţi de protecţie socială pentru peste 500 de copii şi tineri (parte dintre ei având dizabilităţi) sunt lipsiţi de grija familiei naturale sau care provin din familii foarte sărace. Toate aceste activităţi se desfăşoară în Bucureşti, Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, judeţul Suceava şi Satu Mare.

Ferma organică a Fundației a fost înființată în 2005, la sugestia patronului regal al fundației ASR Prințul de Wales, cu scopul de a crea o oportunitate de ucenicie pentru beneficiari, în domeniul agriculturii, tâmplăriei, zoothniei și gastronomiei. În prezent, ferma se întinde pe 25 de hectare. O parte dintre legumele care provin de aici sunt folosite în prepararea unui dejun cald pentru peste 150 copii săraci din satele învecinate și este servit la cantinele din școli cu scopul de a-i ajuta pe copii să nu abandoneze învățătura.  85% din cheltuielile Fundației sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie.

loading...