Proprietarul Betty Ice a aterizat fortat pe Aeroportul Iasi. Incidentul va fi investigat de institutiile abilitate de Ministerul Transporturilor


Intră acum și în grupul de

Proprietarul Betty Ice, suceveanul Vasile Armenean, a fost nevoit, miercuri după amiaza, să aterizeze forţat pe aeroportul ieşean, fără tren de aterizare, în urma evenimentului nefiind înregistrate victime.

Într-un comunicat al Aeroportului Iaşi se arată că în cursul zilei de 1 octombrie 2014, în jurul orei  14.00 s-a solicitat aterizarea pe Aeroportul Iasi, in conditii normale, a unei aeronave private de tip ultrausor (ULM). Aprobarea de aterizare  a fost emisa in conformitate cu procedurile uzuale.

La ora 14.42, aeronava a aterizat, constatandu-se ulterior ca aceasta a rulat pe pista fara trenul de aterizare coborat.

Nu au existat victime si nici pagube vizibile ale aeronavei. Infrastructura de aterizare decolare a fost degajata intr-un interval extrem de scurt de timp, fara a  fi perturbat sub nici o forma programul de zbor pe Aeroportul International Iasi.

Aeronava avea la bord patru persoane, doi piloti şi doi pasageri, se arată în comunicat.

“Personalul Aeroportului Iasi a intervenit prompt conform procedurilor specifice acestor situații. Cel mai important aspect este acela ca nu exista victime. Infrastructura de aterizare-decolare a aeroportului ieșean fiind realizata în  structura flexibila și cu un grad excepțional de planeitate, a conferit, evident, un spor de siguranță în acest caz.  Analiza acestui eveniment va fi preluata de instituțiile de investigație ale aviației civile romane din subordinea Ministerului Transporturilor.”  – a declarat  Marius Bodea, preşedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

Potrivit bzi.ro avionul era unul de tip TECMAN P2006T si a decolat de la Suceava in conditii optime. Incidentul a survenit in timpul aterizarii de la Iasi. Sursa citat menţionează că pilotul avionului era Vasile Armanean, patronul firmei producatoare de inghetata Betty Ice,  iar printre pasageri se afla si sotia lui, insarcinata.


Intră acum și în grupul de