Neregului la primele ore ale inceperii procesului de votare


Intră acum și în grupul de

„Au inceput verificari pentru stabilirea conditiilor pierderii acestei stampile”, a declarat presedintele Biroului Electoral Judetean, judecatorul Bogdan Cozgarea. El a precizat ca a dispus confectionarea unui duplicat astfel incit sa poata incepe procesul de procesul de votare. Alianta D.A. Suceava a sesizat ieri dimineata mai multe nereguli in procesul de votare, printre care si ca in mai multe sectii de votare din judet se face campanie electorala pentru Uniunea Nationala PSD+PUR si pentru candidatul acesteia la Presedintie.
Potrivit purtatorului de cuvint al Aliantei D.A. Suceava, Orest Onofrei, in doua sectii de votare din orasul Solca au fost imprastiati fluturasi pe care erau mesaje impotriva Aliantei D.A.. El a spus ca au fost depuse plingeri la birourile sectiilor de votare dar si la Politie pentru identificarea faptasilor. La Vicovu de Sus, pe geamul unei sectii de votare erau afise electorale ale Uniunii Nationale PSD+PUR, iar intr-o cabina de vot din Sectia 4 din Suceava era scris un mesaj prin care se indemna sa fie votat candidatul PSD+PUR la Presedintie. Onofrei a precizat ca toate aceste cazuri au fost sesizate birourilor sectiilor de votare aratind ca materialele electorale au fost indepartate.
El a mai spus ca Alianta D.A. Suceava a sesizat BEJ privind continuarea campaniei electorale de catre PSD+PUR in noaptea de simbata spre duminica fiind distribuite in municipiul Suceava materiale electorale ale acestei aliante. Onofrei a mai aratat ca in sectii din Vatra Dornei s-a constatat ca pagini ale unor buletine de vot sint lipite in zona de mijloc, permitind aplicarea stampilei doar in dreptul PSD+PUR. Potrivit lui Onofrei, la sectia 134 din orasul Dolhasca, presedintele sectiei avea asupra sa 29 de carti de identitate ale unor locuitori si a explicat ca le-a primit de la Politie urmind sa le inmineze respectivelor persoane cind vor veni la vot.
Alianta D.A. a mai sesizat ca in topurile care trebuie sa contina o suta de buletine de vot, potrivit legislatiei electorale, se afla mai multe buletine de vot.


Intră acum și în grupul de