PSD acuza PNL ca a distribuit in Siret materiale electorale si sume de bani


Intră acum și în grupul de

Acuzele au fost lansate de directorul campaniei electorale a „unionistilor” suceveni, Catalin Nechifor, care a declarat ca “echipele electorale ale PNL-PD au incalcat toata legislatia electorala privind desfasurarea campaniei”, dupa ce au lipit, pe raza intregului judet, pe stilpi, garduri sau orice alt loc vizibil, afise electorale care nu respecta marimea impusa de lege, procedind totodata la dezlipirea afiselor Uniunii Nationale PSD+PUR.

“Este ceva de neimaginat ce s-a putut intimpla cu afisajul electoral intr-o singura noapte”, a spus Nechifor. El a mai aratat ca in acelasi timp a fost distribuita o publicatie electorala „Caracatita” in care sint publicate articole calomnioase la adresa conducerii PSD Suceava.

„Cel mai grav este ca PNL-PD au mituit electoratul, introducind in mai multe cutii postale, pe linga materiale electorale si cite o bancnota de o suta de mii de lei”, a spus Nechifor, care a adaugat ca toate aceste aspecte au fost sesizate Biroului Electoral de Circumscriptie Suceava si Politiei. Reprezentantii BEJ Suceava au declarat ca sesizarile Uniunii Nationale PSD+PUR au fost trimise spre verificare IJP Suceava care, intr-un comunicat de presa, precizeaza ca desfasoara cercetari in acest sens. IJP Suceava arata ca Politia orasului Siret a fost sesizata de coordonatorul campaniei electorale a PSD+PUR din acest oras ca in cursul zilei de simbata , in cutiile postale ale imobilului din strada Latcu Voda nr. 82, ar fi fost distribuite materiale de propaganda electorala pro- Alianta D.A. si anti- PSD de doi cetateni, care au oferit si suma de cite 100.000 lei, odata cu mesajele electorale, ”pina in prezent fiind identificat un singur cetatean , P. Alexandru, care a gasit in cutia postala suma mentionata, alaturi de materialul de propaganda electorala”. Potrivit politistilor, ceilalti cetateni au declarat ca nu au gasit sume de bani, ci numai pliante.

IJP Suceava mai arata ca in noaptea de vineri spre simbata o patrula auto de interventie, l-a identificat pe Toma Catalin I. (41 ani), din municipiul Suceava, care, in calitate de membru PNL, impreuna cu patru tineri din Republica Moldova, studenti la Universitatea ,,Stefan cel Mare’’ din Suceava, lipeau afise electorale cu insemnele Aliantei PNL – PD, pe stilpii de pe B-dul 1 Decembrie 1918, ei fiind sanctionati cu amenda, potrivit legislatiei electorale. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, simbata, ca va sanctiona toate partidele care au incalcat legislatia privind afisajul electoral.

Purtatorul de cuvint al Aliantei D.A. Suceava, Orest Onofrei, a respins acuzatiile privind oferirea de sume de bani odata cu materialele electorale considerind situatia “o inscenare”. “In ultima saptamina campania electorala a fost o rusine pentru toti cei care fac politica. Mie personal mi-e rusine de campania electorala facuta in Suceava”, a spus purtatorul de cuvint al Aliantei D.A. Suceava.


Intră acum și în grupul de