UPU Suceava va fi extinsa printr-un proiect de doua milioane de euro, finantat de autoritatile locale


Intră acum și în grupul de

 

Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Suceava necesită extindere şi modernizare întrucât capacitatea actuală nu mai este mulţumitoare. Declaraţia a fost făcută, luni, de directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, într-o conferinţă de presă.

El arătat că dacă în primul an de la deschiderea UPU, la această secţie s-au prezentat 37.000 de pacienţi, în ultimii trei ani a fost o explozie de prezentări, ajungându-se la 80.000 de pacienţi anual, adresabilitatea fiind crescută şi ca urmare a modernizării şi dotării tuturor secţiilor spitalului.

„Capacitatea fizică e depăşită”, a spus Brădăţan care a menţionat că intenţia conducerii spitalului este de a creşte standardele de calitate a actului medical.

nechifor bradatan rambu boliacu (5)

Directorul medical al SJU Suceava a prezentat şi un plan prin care UPU va fi extins de la o suprafaţă de 890 metri pătraţi în prezent la 1.900 metri pătraţi.

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a precizat în aceeaşi conferinţă de presă că extinderea UPU este estimată la două milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată de la bugetul CJ Suceava, al CL Suceava şi probabil şi de la bugetul de stat.

El a mai anunţat că în continuarea modernizărilor SJU Suceava pentru a deveni un spital regional puternic, a fost semnat un parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale în vederea dotării spitalului cu un angiograf, printr-un proiect cu finanţare europeană.

Preşedintele CJ Suceava a spus că acest parteneriat a fost posibil şi ca urmare a rezultatelor Centrului de cardiologie intervenţională de pe lângă spitalul sucevean care a avut performanţe şi a reuşit salvarea a numeroase vieţi.

El a adăugat că acest proiect presupune atât activitate de cercetare cât şi de tratament.

Directorul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a explicat că în perioada următoare unitatea spitalicească intenţionează să atragă medici specialişti şi va creşte numărul de asistente şi infirmiere.

El a mai spus că, pe lângă toate modernizările efectuate, doreşte ca bucătăria să devină una de cinci stele, şi mai precizat că spitalul sucevean este unul dintre puţinele în care curăţenia va fi asigurată de firme de specialitate.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de