Fostul sef al Inspectiei de Stat in Constructii Suceava, Adrian Sabin Dragan, gasit de ANI in incompatibiltate

Agenţia Naţională de Integritate a depistat că fostul şef al ISC Suceava, Adrian Sabin Drăgan, fost consilier judeţean PDL, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Suceava, Spitalul Județean de Urgență Suceava (instituție subordonată Consiliului Județean Suceava) a achiziționat bioxid de carbon lichefiat de la societatea comercială în cadrul căreia, la momentul achiziționării, Drăgan deținea funcția de administrator și membru în consiliul de administrație al societății.

 adrian sabin dragan 1

 

ANI arată ca Drăgan a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Consilierii județeni […] care au funcția de […] administrator, membru al consiliului de administraţie […] la societăţile comerciale cu capital privat […] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte […]”.

 

Potrivit sursei citate, Adrian Drăgan a deținut funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Suceava în perioada 21 iunie 2008 – 22 iunie 2012, iar funcția de administrator și membru în consiliul de administrație al societății comerciale, în perioada 27 aprilie 2010 – 29 ianuarie 2013.

Din 29 aprilie 2011, Drăgan a fost director al Inspectoratului Județean în Construcții Suceava.

ANI mai arată că Drăgan a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, dar că nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

loading...