Cherestea de 74.000 de lei confiscata de politisti de la o firma din Falticeni


Intră acum și în grupul de

Administratorul unei societăți comerciale din Fălticeni a rămas fără o importantă cantitate de cherestea după ce nu a putut justifica proveniența legală.

cherestea

Timp de trei zile, în perioada 8-10 octombrie, polițiștii suceveni și inspectorii silvici au desfășurat acțiuni pe linia controlului legalităţii circulaţiei materialului lemnos și de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava. Cu această ocazie ei au descoperit, miercuri, 8 octombrie, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Suceava, administrator al unei societăți comerciale din Fălticeni că încalcă legea în vigoare.

El a achiziţionat cantitatea de 154,604 m.c. cherestea de la o societate comercială din județul Botoşani, cu avize de însoţire a materialului lemnos din care nu rezulta provenienţa legală, a informat IPJ Suceava.

Contravaloarea cantităţii de cherestea  în valoare de 73.969,681 lei (TVA inclus) a fost confiscată, iar societatea a fost sancţionată pentru încălcarea legii silvice.

În total, în cele trei zile de controale au fost constatate 14 infracţiuni, echipele de control aplicând 330 de sancţiuni contravenţionale în  valoare de 131.823 lei.


Intră acum și în grupul de