Stapanul cainelui care a ucis un copil la Calinesti Enache, trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolai Martiniuc pentru ucidere din culpă şi lovire sau alte violenţe, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit procurorilor suceveni, probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat că în data de 24 martie 2012, în jurul orei 11.00, din cauza neluării măsurilor de prevenire a atacului canin, câinele care îi aparţinea lui Nicolai Martiniuc, abandonat anterior, aflat pe imaşul din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, a atacat şi muşcat de mai multe ori pe minorul T.S.V., provocându-i leziuni grave care au condus la deces.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16.30, în timp ce se afla într-un bar din localitatea Dărmăneşti, Martiniuc l-a agresat fizic pe C.V., căruia i-a reproşat faptul că a afirmat public că animalul care l-a atacat pe copil îi aparţine inculpatului, iar C.V. a suferit leziuni care au necesitat 16 – 18 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

În martie 2012, un copil în vârstă de şase ani din Călineşti Enache a plecat de acasă spre o altă gospodărie situată la o distanţă de 800 de metri, unde tatăl său lucra cu ziua.

El a fost atacat de câini în zona unui drum din apropierea unui cimitir.

 

loading...