Stapanul cainelui care a ucis un copil la Calinesti Enache, trimis in judecata pentru ucidere din culpa


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolai Martiniuc pentru ucidere din culpă şi lovire sau alte violenţe, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit procurorilor suceveni, probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat că în data de 24 martie 2012, în jurul orei 11.00, din cauza neluării măsurilor de prevenire a atacului canin, câinele care îi aparţinea lui Nicolai Martiniuc, abandonat anterior, aflat pe imaşul din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, a atacat şi muşcat de mai multe ori pe minorul T.S.V., provocându-i leziuni grave care au condus la deces.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16.30, în timp ce se afla într-un bar din localitatea Dărmăneşti, Martiniuc l-a agresat fizic pe C.V., căruia i-a reproşat faptul că a afirmat public că animalul care l-a atacat pe copil îi aparţine inculpatului, iar C.V. a suferit leziuni care au necesitat 16 – 18 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

În martie 2012, un copil în vârstă de şase ani din Călineşti Enache a plecat de acasă spre o altă gospodărie situată la o distanţă de 800 de metri, unde tatăl său lucra cu ziua.

El a fost atacat de câini în zona unui drum din apropierea unui cimitir.

 


Intră acum și în grupul de