Incep negocierile pentru formarea noului Guvern

Negocierile pentru formarea Executivului vor incepe de luni si se spera sa fie finalizate in citeva zile. Cu toate acestea, nou Guvern ar putea fi investit dupa data de 20 decembrie, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, in aceeasi zi in care noul presedinte va depune juramintul.

UDMR ar putea fi reprezentata in viitorul Guvern de cel putin doi ministri, care vizeaza portofoliile Sanatatii si Transporturilor. Astfel, obtinerea portofoliului Sanatatii de catre UDMR este o problema care poate fi rezolvata mai usor in negocierile dintre cele doua formatiuni.

Ministerul Transporturilor este vizat de UDMR pentru a-si pune in practica un obiectiv mai vechi, acela de a construi o infrastructura moderna in judetele cu populatie predominant maghiara.

Presedintele executiv al Uniunii, Takacs Csaba, a declarat ca UDMR doreste sa fie reprezentata in viitorul Guvern la nivel de viceprim-ministru, in cadrul negocierilor cu Uniunea Nationala PSD+PUR urmand sa fie propus pentru aceasta functie presedintele UDMR, Bela Marko.

Tot saptamina viitoare vor incepe si discutiile dintre PSD si PUR pentru posturi in viitorul guvern si pentru distribuirea functiilor de conducere in Parlament.

PUR a obtinut, in urma alegerilor, 19 mandate de deputat si 11 de senator, adica in total 30 de man