Presedintele CJ Suceava: Am inceput cel mai ambitios program de marcaje rutiere


Intră acum și în grupul de

nechifor

Presedintele CJ Suceava, Catalin I Nechifor, sustine o conferinta de presa pe probleme administrative la Palatul Administrativ al judetului Suceava.

„Am inceput cel mai ambitios program de marcaje rutiere. Niciodata nu s-au facut atat de multe. Sunt incantat ca la ceas de toamna, cand vremea se schimba, avem 278 km de marcaje longitudinale. Urmeaza sa ajungem la 597 km.

Va informez ca am si montat barierele de inaltime pentru a limita accesul pe Rarau-Chiril. Am spus ca va fi un drum destinat turistilor. Vrem sa ramana un drum fara exploatare de transport agabaritic. Am montat si semnalizare rutiera corespunzatoare. Trebuie de circulat cu atentie si cu respect pentru participantii la trafic. Sunt deja multi turisti care vin aici. Am si o suparare fata de cei care adminstreaza Hotelul Alpin Rarau care nu vor sa ofere conditii civilizate.

Cred ca trebuie sa mergem acolo si sa decidem ce e de facut. Cei din zona privata sa inteleaga si ei ca trebuie sa tina pasul cu noi. Daca vor continua asa, nu stiu ce e de facut. Nici macar o cafea sau o apa nu se puteau consuma acolo.

Vrem sa ne apucam de un proiect foarte ambitios. E zona Piatra Soimului la 10 minute de mers pe jos, prin padure, de la Hotelul Aplin. E o zona foarte frumoasa. E amenajata de pe vremuri acea structura care permite accesul pe Piatra si care ofera panorama de  270 grade ca rotatie si vrem sa o schimbam profund ca logica si functionalitate. Trebuie pusa mai bine in valoare. O structura metalica cu pereti din sticla este o solutie. Vrem sa cream o structura bine gandita si foarte serioasa.

Vrem sa taxam intrarea in acel acvariu de sticla ce va permite vizibilitatea si in jos si sa montam si 3 telescoape de mare precizie care sa poata fi folosite de turisti. Speram sa o putem face cu buget propriu prin Salvamont. Sa integram proiectul in bugetul lor.

Serviciile care sunt oferite de aceasta entitate nu sunt corespunzatoare. Eu am tras un semnal de alarma si daca saptamana viitoare mergem acolo si luam interviuri si oamenii sunt multumiti de ce primesc e ok, daca nu, vom sesiza organele statului. Eu personal, nu sunt multumit. OJPC ar trebui sesizat. Sa pui un expresor de cafea si o apa minerala la jumatate cred ca oricine pot sa o faca.

Am dorit azi sa trag un semnal de alarma ca e pacat sa pierdem turisti. Cand vad oamenii care ajung acolo ca nu au toaleta si nici o apa minerala. Eu cred ca e normala pozitia asta. Am dat termen de o saptamana si vreau sa vad daca cineva intelege cum functioneaza parteneriatul public privat. Ma gandesc la o chestiune de bun simt.

Saptamana viitoare vreau sa evaluam. Nu cred ca cuiva din Suceava ii este neutra pozitia vis-a-vis de pozitiile din piata. Din pacate, acolo e monopol acest hotel. E singurul care poate face ceva. Eu vreau sa il incurajez sa faca ceva.”


Intră acum și în grupul de