Autoritatile sucevene lucreaza la un proiect pentru amenajarea unui punct de belvedere pe Piatra Soimului din Masivul Rarau


Intră acum și în grupul de

Investiţiile în infrastructura turistică vor fi continuate în masivul Rarău pentru că este o zonă foarte vizitată, iar turiştii au nevoie de noi facilităţi. Declaraţia a fost făcută, marţi, de şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, potrivit căruia în prezent se lucrează la un proiect pentru amenajarea unui punct de belvedere pe Piatra Şoimului.

Preşedintele CJ Suceava a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că din acel punct, ce permite o panoramă de 270 de grade, se vede Ceahlăul, Giumalăul şi Valea Bistriţei. „E o zonă foarte frumoasă ce trebuie mai bine pusă în valoare”, a spus Nechifor.

Nechifor (1)

El a precizat că pe Piatra Şoimului urmează să fie montată o structură metalică cu pereţi din sticlă, dar şi că pardoseala va fi parţial tot din material transparent pentru a se putea vedea prăpastia.

Totodată, în acest punct vor fi montate şi trei telescoape de mare precizie.

Pe Piatra Şoimului se poate ajunge în zece minute de mers pe jos prin pădure de la pajiştea alpină din masiv, a spus Nechifor care a menţionat că în acea zonă va fi amenajată şi o parcare pentru autovehicule.

Investiţia va fi realizată cu fonduri de la bugetul judeţean, iar accesul se va face atât în parcare cât şi în zona de belvedere contra cost, taxa fiind una modică.


Intră acum și în grupul de