Suceava-Doar jumatate din investitiile de mediu prevazute au fost realizate


Intră acum și în grupul de

El a declarat ca anul acesta, agentii economici, consiliile locale si administratia judeteana urmau sa realizeze investitii de mediu in valoare totala de 602,2 miliarde de lei, dar nivelul acestora s-a ridicat la doar 287, 8 miliarde de lei.

El a explicat ca agentii economici din judet urmau sa efectueze in acest an investitii de mediu in valoare de 517 ,17 miliarde de lei insa nivelul acestora a fost de 218 miliarde de lei.

Hutupas a spus ca si consiliile locale din judet urmau sa realizeze investitii de mediu in valoare de 61,19 miliarde de lei, insa au fost realizate asemenea investitii doar in valoare de 22,33 miliarde de lei.

Comisarul regional de mediu a spus ca doar Consiliul Judetean Suceava a realizat investitii de 46,66 miliarde de lei fata de 23,85 de miliarde de lei cit era estimat sa realizeze in acest an.

El a adaugat ca un caz mai aparte este cel al societatii de utilitati „ACET” Suceava care nu a realizat investitiile preconizate pentru acest an.Hutupas a explicat ca SC ACET Suceava urma sa realizeze in acest an reabilitarea si retehnologizarea statiei de epurare a apelor uzate in municipiul Suceava, retele de canalizare in zona versantului de Nord Est din municipiul Suceava , reabilitarea statiei de captare si sterilizare a apei Berchisesti , etc, valoarea tuturor investitiilor estimate pentru anul 2004 fiind de 286,44 miliarde de lei.

In aceasta perioada, comisarii de mediu suceveni verifica modul de respectare a termenelor din cadrul programului de conformare la un numar de 37 de agenti economici din judet care aveau prevazute lucrari de investitii de mediu pentru acest an.


Intră acum și în grupul de