Suceava are excendent de lemn de foc pentru populatie


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Directiei Silvice, Nechifor Tofan, a declarat, luni, ca aceasta cantitate de lemne poate satisface si ultimele cerinte din acest an ale populatiei, oricum cererea fiind mult sub cota pe care Directia o are alocata pentru 2004. „Nu a existat penurie de lemn de foc in judetul Suceava. Oamenii au dreptul oricand sa mearga la padure si sa se aprovizioneze cu lemne in conditiile legii, dar, de obicei, solicitarile cele mai mari sunt spre sfarsitul toamnei si la inceputul primaverii”, a spus Tofan.

Directorul DS Suceava a facut aceste precizari dupa ce presedintele PNL Suceava, Valica Gorea, a declarat ca Directia Silvica Suceava„creeaza un spectacol trist de obedienta politica fata de putere prin acordarea in aceasta perioada de lemn de foc la preturi foarte mici”. „De ce nu au dat aceste lemne in august sau in septembrie, cand oamenii puteau sa le foloseasca?”, s-a intrebat Gorea.

Pe de alta parte, Nichifor Tofan sustine aprecierea lui Gorea poate „o dorinta puternica de dezinformare a opiniei publice”. „Directia Silvica Suceava este o institutie serioasa, aflata in slujba cetatenilor, motiv pentru care nu-si propune sa creasca pretul de vanzare a materialului lemnos destinat populatiei pentru ca asa considera necesar copresedintele Aliantei. Anual, Directia are alocat un volum de 317.000 mc, volum care este oferit spre vanzare in 3 faze: pe fir (pe picior), fasonat la cioata si scos la drum auto”, a precizat Tofan.


Intră acum și în grupul de