Suceava are excendent de lemn de foc pentru populatie

Directorul general al Directiei Silvice, Nechifor Tofan, a declarat, luni, ca aceasta cantitate de lemne poate satisface si ultimele cerinte din acest an ale populatiei, oricum cererea fiind mult sub cota pe care Directia o are alocata pentru 2004. „Nu a existat penurie de lemn de foc in judetul Suceava. Oamenii au dreptul oricand sa mearga la padure si sa se aprovizioneze cu lemne in conditiile legii, dar, de obicei, solicitarile cele mai mari sunt spre sfarsitul toamnei si la inceputul primaverii”, a spus Tofan.

Directorul DS Suceava a facut aceste precizari dupa ce presedintele PNL Suceava, Valica Gorea, a declarat ca Directia Silvica Suceava„creeaza un spectacol trist de obedienta politica fata de putere prin acordarea in aceasta perioada de lemn de foc la preturi foarte mici”. „De ce nu au dat aceste lemne in august sau in septembrie, cand oamenii puteau sa le foloseasca?”, s-a intrebat Gorea.

Pe de alta parte, Nichifor Tofan sustine aprecierea lui Gorea poate „o dorinta puternica de dezinformare a opiniei publice”. „Directia Silvica Suceava este