Strada Sucevei din municipiul Falticeni intra in reparatii capitale

La sediul Primăriei municipiului Fălticeni a fost semnat, miercuri dimineaţă, contractul pentru reabilitarea străzii Sucevei.

Potrivit primarului Cătălin Coman, în urma finalizării procedurii de atribuire, prin cerere de oferte, a fost desemnată câştigătoare firma SC Transporturi Auto SA Botoşani, valoarea contractului fiind de 3.870.688 (inclusiv TVA). Pentru atribuirea acestui contract au fost depuse 9 oferte din partea unor firme din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Galaţi.

„De mult timp situaţia străzii Sucevei pune într-o lumină proastă atât municipiul cât şi Primăria Fălticeni.  Din postura de administraţie locală trebuie să ne însuşim criticile, dar oamenii trebuie să ştie că Primăria Fălticeni face tot ceea ce ţine de ea pentru a ieşi din această stare. Am semnat, astăzi, contractul de lucrări pentru reabilitarea străzii, este o certitudine. Cred că în mai puţin de un an, mizând pe seriozitatea constructorului, le vom oferi fălticenenilor dar şi celor care tranzitează Fălticeniul condiţii civilizate de trafic pe acest segment de drum european. Vreau să mulţumesc conducerii Consiliului Judeţean Suceava şi Guvernului României pentru sprijinul financiar acordat susţinerii acestui proiect”, a declarat edilul-şef fălticenean.

semnare contract coman

semnare contract coman si nechifor

El a precizat că prin contractul semnat, constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările de reabilitare pe strada Sucevei în termen de 14 luni.

Coman a arătat că lucrările presupun intervenţii pe o lungime de 1830 metri liniari, constând în: consolidarea infrastructurii rutiere existente, refacerea sistemului rutier pe traseul lucrărilor de apă şi canalizare executate recent, amenajarea unui scuar axial longitudinal, realizarea trotuarelor cu pavele autoblocante, montarea bordurilor la trotuare şi la noul scuar, îmbrăcăminte rutieră nouă, amenajarea a două sensuri giratorii la intersecţia dintre strada Sucevei şi strada Nicolae Bălcescu, respectiv la intercecţia dintre strada Sucevei şi varianta veche a DN2 spre Rotopăneşti, realizarea semnalizării orizontale (marcaje rutiere) şi semnalizării verticale (indicatoare rutiere).

“Menţionăm că premergător derulării investiţiei, Primăria Fălticeni a asigurat finanţarea pentru: Avizul de mediu, Expertiza tehnică, Studiului topografic, Studiul geotehnic şi Proiectul tehnic de execuţie (peste 62.000 de lei)”, a spus primarul municipiului Fălticeni.

 El a mai adăugat că în paralel cu lucrările prevăzute în contractul semnat miercuri dimineaţă, va fi realizat şi noul sistem de iluminat public pe strada Sucevei, amplasat pe scuarul axial longitudinal.

loading...