Bovina dintr-o gospodarie din Cacica, diagnosticata cu boala limbii albastre. Este al treilea caz din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor de boala limbii albastre a ajuns la trei în judeţul Suceava, după ce o bovină ce provine dintr-o gospodărie din comuna Cacica a fost diagnosticată cu această maladie, în urma analizelor de laborator efectuate pe probe biologice recoltate de la animal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, două cazuri de îmbolnăvire la bovine provenite din două gospodării din localităţile Ostra şi Corlata au fost confirmate, în ultima perioadă, de Laboratorul Naţional de Referinţă al Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar cel de al treilea caz a fost confirmat, miercuri, la un animal dintr-o gospodărie din comuna Cacica, în urma analizelor efectuate la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava.

vaca

Semeniuc a precizat că animalul bolnav din Cacica se află sub tratament de duminică şi este monitorizat de medicul veterinar concesionar din comună.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a explicat că cele trei cazuri de îmbolnăvire sunt izolate, iar printre măsurile care se iau în astfel de situaţii se numără restricţia circulaţiei rumegătoarelor pe o rază de 20 de kilometri în jurul focarului, închiderea târgurilor de animale pe o rază de 20 de kilometri, dar şi  dezinsecţia obligatorie a adăpostului animalului bolnav.

Medicul veterinar a mai precizat că medicii veterinari concesionari şi medicii veterinari zonali au fost instruiţi cu privire la modul de intervenţie în astfel de cazuri.


Intră acum și în grupul de