Nechifor: Presedintele AFM Adrian Gearap va fi prezent, sambata, la Balaceana


Intră acum și în grupul de

nechifor

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Maine va fi prezent la Suceava  preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp. El va merge la Balaceana pentru a vedea stadiul lucrarilor la impaduriri.

La Balaceana, vom semna un contract nou pentru noi impaduriri. Prin acest proiect cream perdele forestiere si un factor de absorbtie.

E dreptul celor de la PDL sa se retraga. Au plecat practic 7 colegi. Erau cativa absenti si nu putem sti cum gandeau ei. Autoritatile locale vor avea sedinte de buget si vor putea sa isi reconfigureze bugetele. Sumele care sunt ajunse si de la Finante si CJ sunt suficiente pentru a plati persoanele cu handicap si plata pentru profesori, dar si cheltuielile curente. Asa cum am decis si in august se pare ca vor fi cresteri semnificative la echilibrarea bugetelor pe anii viitori.

S-a tinut cont de nevoile localitatilor. Sunt localitati care nu au cerut nimic. Unele au cerut foarte putin si s-a tinut cont si de contributia la SMID fara de care riscam sa nu putem finaliza gropile de gunoi. Primariile din zona de munte care au datorii. Cu cat terminam mai repede cu atat scad si cheltuielile.

Toate contributiile  din 2013 trebuie sa fie achitate. Am spus ca cine nu plateste, nu primeste. Am spus si ma repet. La Adancata, unde am dat 3 miliarde la inceputul anului, nu au platit nimic. Prin urmare, acum nu mai avem ce da. Astea au fost argumetele pentru alocare.

In baza unui raport de audit vom analiza ce sanctiuni se impun sau daca se impun sanctiuni pentru cei de la achizitii care au gresit cu Euro 5. Intr-adevar, la momentul semnarii contractului, ne-ati atras atentia ca nu e bine si ati avut dreptate. Vom vedea cine a gresit si vom dispune.

Suntem in ultima faza la groapa de gunoi de la Moara. Suntem in probe cu levigat. Vom merge pe normele legale care sunt acum. Am mers pe ideea de a externaliza. Din pacate, sunt multe semne de intrabare cu operatorii privati. Uitati-va la soseaua de centura la DN 17. Vad multe firme care de dragul de a veni fara a face nimic. Cred ca planul B va fi un serviciu public.

Propunerea mea e un serviciu public ca sa putem capitaliza acea companie sau serviciu public care sa preia acest serviciu prin incredintare. Am discutat la Oficiul Concurentei. Aceasta companie va trebui sa aiba un capital si sediu, dar nu e un efort foarte mare. Intentia e ca oamenii sa trebuiasca sa plateasca foarte putin. Asta e ideea mea si o voi expune primarilor.”


Intră acum și în grupul de