Incendiu puternic din cauza aparatelor electrice la o gospodarie din Volovat


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu provocat cel mai probabil de aparatele electrice lăsate sub tensiune i-a trezit din somn pe proprietarii unei case din comuna suceveană Volovăț, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 05:24.

incendiu garaj

A fost nevoie de intervenția a cinci autospeciale de pompieri din Rădăuți și Siret și a lucrătorilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ pentru a stinge focul la acoperișul casei ce amenința întreaga locuinţă şi o magazie de materiale, în total fiind vorba despre o suprafaţă de aproximativ 450 metri pătraţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost stins după aproximativ două ore jumătate, focul mistuind   planşeul unui hol şi de la un dormitor pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, astereala acoperişului pe 200 de metri pătraţi, mobilier, bunuri casnice, instrumente muzicale, aparatură electronică dar şi alte lucruri. De asemenea, în urma incendiului s-au degradat aproximativ 300 de metri pătraţi de învelitoare din tablă, 200 de metri pătraţi planşeu din rigips, tâmplărie şi parchet din lemn masiv.

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric din cauza unor aparate electrice lăsate sub tensiune. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat restul impunătoarei construcţii”, a declarat Găleată.


Intră acum și în grupul de