Lungu: Comunicarea cu Bioenergy se schimba de la o zi la alta.Sper ca la finele saptamanii sa avem apa calda si caldura


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Ion Lungu 10

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Prima prioritate ramane asigurarea apei calde. Lucram pe mai multe fronturi. Am avut discutii cu managerul de la Finante ca sa vedem cum vine suma de 2 milioane lei de la Guvern si sa vedem cum putem sa o dam direct in conturile Bioenergy. E o situatia delicata si chiar de forta majora. Din discutiile cu asociatiile a reiesit ca 40 la suta sunt cu plata la zi. Nu pot decat sa imi cer scuze de la cei care sunt cu plata la zi. Sistemul e de vina.

Sunt asociatii care au restante si nu au platit nici un leu. Diverse motive reale sau nu. Sunt sume destul de importante, peste 150 miliarde de lei. Nu se vede o preocupare din partea asociatiilor de proprietari. Sunt platite 7 miliarde pana acum si se mai asteapta maxim 5 miliarde. Bioenergy ne cere minim 4,2 milioane de lei. Vom trimite o notificare la Bioenergy ca nu au respectat cateva etape din contract. Daca populatia nu va intelege ca trebuie sa plateasca vom avea o problema.

Comunicarea cu Bioenergy se schimba de la o zi la alta. Intai au spus o suma, apoi alta. Vom avea discutii si vom incerca sa deblocam situatia. Eu gandesc pozitiv, dar daca nu se va plati avem o problema. Daca era luna martie aveam o rezolvare pentru cei cu plata la zi. Acum nu putem face nimic. Voi convoca consilierii ca sa vedem ce e de facut. Sunt milioane de euro de la populatie care nu vin. Nu stim ce va fi pe viitor.

Sper ca la finele saptamanii sa avem apa calda si caldura. Am avut sprijinul autoritatilor centrale. Sunt chestiuni care nu sunt normale cu plata ,dar sunt reale. Sar sunt si probleme in cadrul actionariatului la Bioenergy ca sa deblocam lucurile. Cu banii primiti puneam centrale la toate apartamentele ramase. Eu sunt primar si respect legea si sistemul de alimentare in Suceava e centralizat.

Nu cred ca daca sunt probleme cu apa calda, nu trebuie sa ornam orasul pentru Craciun. Nu sunt incompatibile lucrurile. La Bulevardul principal nu se poate lucra. Trebuie sa lucram din timp.

Blestemul Termica. Asta e realitatea in Suceava.

Trebuie sa spunem ca pana acum nu am reusit sa dezvoltam o zona de agrement in Suceava. Desi pe vremea PDL aveam un proiect, nu s-a aprobat si nu a fost Suceava o prioritate pentru guvernarea trecuta. Vom intra deci pemtru realizarea unei zone de agrement pe Tatarasi.

Vrem pe fonduri europene si am discutat cu ministrul Pana sa reusim ceva cu Parcul Sipote si sa reabilitam pana la capat Cetatea de Scaun a Sucevei. E bine sa facem investitia pe Tatarasi pe banii nostri. La Cetate discutam de 13 milioane de euro, cu alei, minicascade, tot Parcul Sipote.

O problema importanta in municipiu este  gestionarea cainilor fara stapan. Avem peste 300 caini dusi in adapost. Am fost saptamana trecuta in Lunca Sucevei cu cei  de al Pro Anima. Avem 1.200 de caini in adapost. Eu zic ca el mai permite sa primeasca animale. Nu e supraglomerat. Sunt multumit de colaborarea cu Pro Anima.”


Intră acum și în grupul de